12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialCIO renunță la ideea de a suspenda RUSIA de la Jocurile Olimpice,...

CIO renunță la ideea de a suspenda RUSIA de la Jocurile Olimpice, în urma dopajului. Deciziile vor reveni Federațiilor internaționale

UPDATE 19,55:  Agenţia Americană Antidoping  este dezamăgită de atitudinea Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), care “a refuzat să joace un rol conducător” când a renunţat să excludă Rusia de la Jocurile Olimpice 2016 de la Rio, informează AFP.

“În mod dezamăgitor, ca răspuns la cel mai important moment pentru sportivii curaţi şi pentru integritatea Jocurilor Olimpice, CIO a refuzat să joace un rol conducător determinant”, a indicat într-un comunicat directorul executiv al USADA, Travis Tygart. 

“Decizia privind participarea Rusiei şi dezordinea ce rezultă de aici sunt o veste proastă semnificativă pentru drepturile sportivilor curaţi”, a continuat el. 

CIO a hotărât duminică să nu suspende Rusia de la Jocurile de la Rio de Janeiro, din cauza problemei dopajului. 

CIO a lăsat federaţiile internaţionale să decidă în fiecare caz în parte în legătură cu participarea sportivilor ruşi, în funcţie de criterii foarte stricte, înaintea Jocurilor de la Rio, care încep pe 5 august. 

CIO a indicat ce criterii trebuie să respecte sportivii ruşi pentru a participa la Jocurile de la Rio, în primul controale antidoping efectuate în afara Rusiei şi absenţa oricărei sancţiuni pentru dopaj. 

Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) nu suspendă Rusia de la Jocurile de la Rio de Janeiro, în problema dopajului, şi lasă federaţiile internaţionale să decidă, informează AFP citată de Agerpres.

CIO a lăsat Federaţiile internaționale din fiecare ramură sportivă să decidă în fiecare caz separat în legătură cu participarea sportivilor ruşi, în funcţie de criterii foarte stricte, înaintea Jocurilor de la Rio, care încep pe 5 august. 

Drept răspuns, Rusia se declară “recunoscătoare” pentru decizia “obiectivă” a Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), a anunțat ministrul rus al Sportului, Vitali Mutko, citat de AFP. 

Rusia este “recunoscătoare” pentru decizia “obiectivă” a CIO de a nu suspenda Comitetul Olimpic Rus (COR), a spus Mutko. Ministrul a asigurat că “majoritatea” sportivilor ruşi vor merge la Jocurile de la Rio (5-21 august). 

Decizia luată de CIO este “obiectivă, adoptată în interesul lumii sportului şi pentru unitatea familiei olimpice”, a estimat ministrul. El s-a declarat “recunoscător” şi “absolut convins că majoritatea echipei naţionale va îndeplini criteriile” stabilite de CIO. 

Joi, Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a dat dreptate Federaţiei Internaţionale de Atletism (IAAF), care a suspendat federaţia rusă de profil în urma concluziilor unei comisii independente despre sistemul de dopaj organizat în Rusia.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă...
Ultima oră
Pe aceeași temă