18 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialCioloş: Să fim alături de Cătălina Ponor şi de toţi sportivii români...

Cioloş: Să fim alături de Cătălina Ponor şi de toţi sportivii români care dau totul la JO

Premierul Dacian Cioloş spune că trebuie să fim alături de Cătălina Ponor, de Marian Drăgulescu şi de toţi sportivii români care dau totul la Jocurile Olimpice şi să le spunem că îi iubim pentru ceea ce fac, el îndemnându-i pe români să nu fie doar “consumatori de victorii”.

Într-un mesaj postat, marţi seară, pe Facebook, premierul Dacian Cioloş spune că gimnasta Cătălina Ponor “ştie să dăruiască atunci când câştigă, aşa cum dăruieşte şi când trece prin momente mai grele”.

Citeşte şi: Ponor după eşecul de la Rio: Mi-am dorit prea mult şi mi s-a rupt sufletul; am fost făcută babă şi urâtă. Dar nu renunţ

“Să fim alături de ea, de Marian Drăgulescu, de toţi sportivii români care dau totul la Jocurile Olimpice, să le spunem că-i iubim pentru ceea ce sunt şi ceea ce fac. Haideţi să nu fim doar consumatori de victorii. În astfel de momente, să fim suporteri adevăraţi pentru toţi aceia pentru care sportul este un mod de viaţă, este formator de caractere – uneori în condiţii foarte grele, este fair-play şi autodepăşire”, scrie Cioloş, citat de News.ro.

El mai spune că este momentul să recunoaştem că, după fiecare competiţie, “învăţămintele trebuie să le tragem şi noi, ca oameni chemaţi să-i susţină, să-i sprijine”. “Suntem alături de voi Cătălina, Marian, vă iubim şi vă apreciem enorm, pentru că ştim cât munciţi şi cât dăruiţi pentru a ne reprezenta acolo şi pentru a ne oferi momente de emoţie şi de bucurie”, adaugă premierul.

Gimnasta Cătălina Ponor s-a clasat, luni, pe locul 7, în finală la bârnă, la Jocurile Olimpice de la Rio, ea bifând a treia finală olimpică la acest aparat. Medalia de aur a fost câştigată de Sanne Wevers (Olanda), urmată pe podium de gimnastele americane Lauren Hernandez şi Simone Biles.

La Jocurile Olimpice din 2004, Cătălina Ponor a câştigat medalia de aur la bârnă, ea având alte patru medalii olimpice în palmares: aur, la sol şi cu echipa (2004), argint la sol (2012) şi bronz cu echipa (2012).

Marian Drăgulescu s-a clasat pe locul 4 în finală la sărituri, medalia de aur a probei fiind cucerită de Ri Se Gwang (Coreea de Nord, în timp ce în finala de la inele, medalia de aur a fost câştigată de Eleftherios Petrounias (Grecia).

 

Cele mai citite

Deficitul bugetar a crescut, după primul trimestru

Deficitul bugetar a urcat la 2,06% din Produsul Intern Brut după primele trei luni din acest an, soldul negativ cifrându-se la 35,88 miliarde de...

Scandalul Clotilde Armand: Cum încalcă legea pentru a-și majora veniturile

În 2022, Clotilde Armand a primit lunar, pe lângă salariul său de aproximativ 4.000 de lei, un bonus, și acum este obligată să ofere...

EXCLUSIV. Directorii de școli, schimbați înainte de alegeri. STATISTICĂ

De la 1 ianuarie 2023 și până la jumătatea lunii martie a super anului electoral în curs, peste 500 de directori și directori adjuncți...
Ultima oră
Pe aceeași temă