23 C
București
miercuri, 29 mai 2024
AcasăSpecialClasament WTA: Ce poziții ocupă româncele după prima săptămână a US Open...

Clasament WTA: Ce poziții ocupă româncele după prima săptămână a US Open Series

Jucătoarele românce iau cu asalt US Open Series, sezonul de tenis nord-american, primul turneu major fiind cel de la Toronto, de săptămâna aceasta. Clasamentul WTA, actualizat după prima săpămâna de tenis pe hard, aduce câte modificări, inclusiv pentru jucătoarele din România.

Simona Halep este singura româncă din top 100 care se menţine pe aceeași poziție, locul 3 mondial, cu 5.151 de puncte, ea fiind depășită în continuare de Serena Williams (SUA) şi Maria Şarapova (Rusia).

Citește și Toronto Premier 5: Begu și-a aflat adversara din primul tur

Irina-Camelia Begu a coborât o poziție până pe locul 30, cu 1.616 puncte, în timp ce Monica Niculescu a urcat de pe 39 pe 36, cu 1.335 de puncte. Alexandra Dulgheru a înregistrat o coborâre de două locuri până pe poziție 49 (1.036 de puncte).

Ultima româncă din top 100, Andreea Mitu, a urcat un loc până pe poziția 74 (780 de puncte).

Patricia Maria Ţig, care se află în preajma primei sute mondiale a coborât un loc până pe 116 WTA, cu 509 puncte, în timp ce Ana Bogdan se menține pe 177, cu 291 de puncte. Sorana Cîrstea rămâne pe locul 178, cu 289 de puncte.

Turneul de la Stanford, care a deschis, săptămâna trecută, Seria US Open, este urmat de cel de categorie Premier 5 de la Toronto.

TOP 5 WTA:

1. Serena Williams (SUA) 12.371 puncte

2. Maria Şarapova (Rusia) 6.386

3. Simona Halep (România) 5.151

4. Petra Kvitova (Cehia) 4.995

5. Caroline Wozniacki (Danemarca) 4.905

Cele mai citite

SUA consideră că operaţiunea israeliană de la Rafah rămâne “limitată”

Statele Unite(SUA) consideră în continuare că operaţiunea israeliană de la Rafah rămâne "limitată", la două zile după un bombardament mortal asupra acestui oraş din...

Clienţii Raiffeisen din Rusia nu vor mai putea efectua plăţi în dolari din 10 iunie

Subsidiara din Rusia a grupului bancar austriac Raiffeisen Bank International a anunţat miercuri că plăţile iniţiate în dolari nu vor mai fi disponibile începând...

Procurorii și polițiștii continuă operațiunea “Jupiter”. Peste 150 de percheziții într-o singură zi

Operațiunea "Jupiter", pe care procurorii și polițiștii o derulează în această perioadă pe întregul teritoriu al României, a inclus, doar în ziua de miercuri,...
Ultima oră
Pe aceeași temă