19.6 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăSpecialClasament WTA: Românce de la Bucharest Open, în ascensiune. Halep are probleme

Clasament WTA: Românce de la Bucharest Open, în ascensiune. Halep are probleme

Turneul BRD Bucharest Open le-a propulsat pe majoritatea româncelor, participante la turneul WTA, în clasamentul mondial. Racheta numărul unu a României, Simona Halep își menține poziția în clasament.

Simona Halep continuă să se afle pe locul trei, cu 5.151 puncte, în ierarhia actualizată, luni. Ea se află la o distanță din ce în ce mai mică de jucătoarele care o succed, precum Petra Kvitova (5.000 puncte) și Caroline Wozniacki (4.910). Problemele s-ar putea agrava pentru ea dacă la următoarele turnee nu va avea un parcurs mai bun decât al celor două jucătoare.

Citește și Bucharest Open: Andreea Mitu și Patricia Țig au pierdut finala de la dublu

Irina-Camelia Begu, a doua jucătoare a României, rămâne pe aceeași poziţie, locul 30, cu 1.557 de puncte.

Veștile bune vin de la turneul BRD Bucharest Open, încheiat duminică. Cu excepția Alexandrei Dulgheru, care a căzut o poziție, până pe locul 47 (1.036 puncte), celelalte cinci românce participante la turneul WTA de la București, au urcat în clasament. Dulgheru a fost nevoită să abandoneze în meciul cu Anna Tatishvili, jucătoare inferioară la toate capitolele, din cauza unei accidentări și a oboselii acumulate în ultimele două săptămâni.

Monica Niculescu, semifinalistă la BRD Bucharest Open pentru al doilea an consecutiv, a urcat de pe locul 41 pe 38, cu 1295 de puncte.

Citește și Cupa Davis România – Slovacia: 1-3. Barajul Grupei Mondiale, RATAT! Al cincilea an consecutiv în zona Euro/Africană

Andreea Mitu, ajunsă în premieră în sferturile de finală la București, a urcat 6 locuri pe poziția 72, cu 800 de puncte.

Sorana Cîrstea, învinsă în optimi de Mitu, a urcat pe 149 (338 puncte), cu 16 poziții mai sus față de clasarea anterioară.

Patricia Maria Ţig, ajunsă în premieră în turul al doilea al unui WTA, a urcat 12 locuri până pe poziția 158, cu 323 de puncte.

În top 200 a intrat și Ana Bogdan, care s-a oprit în primul tur la București. Ea ocupă locul 199 (245 de puncte), după o urcare de cinci poziţii.

Citește și Bucharest Open 2015 s-a încheiat. Anna Karolina Schmiedlova, marea câștigătoare

La dublu, Monica Niculescu a coborât de pe locul 50 pe 51 (1505 puncte), Raluca Olaru a urcat 3 locuri, până pe 54 (1460 de puncte), în timp ce Irina-Camelia Begu rămâne pe 58, cu 1.391 de puncte.

 

Cele mai citite

Portul american artificial și temporar din Gaza e gata pentru a livra asistența umanitară

Construcţia portului american artificial şi temporar din Fâşia Gaza, menit să faciliteze livrarea asistenţei umanitare, este finalizată, dar podul nu poate fi instalat din...

Analiză: Investițiile străine directe în Europa scad pentru prima dată de la pandemie

Investițiile străine directe (ISD) în Europa au scăzut în 2023 cu 4% față de 2022 și cu 11% comparativ cu nivelul înregistrat în 2019,...

Regele Charles al III-lea nu-l va întâlni pe Prințul Harry din cauza programului foarte încărcat al monarhului

Prințul Harry nu se va întâlni cu tatăl său, Regele Charles al III-lea, în timpul vizitei pe care o efectuează în prezent în Marea...
Ultima oră
Pe aceeași temă