16.9 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialClasamentul WTA: Simona Halep a coborât pe locul șase

Clasamentul WTA: Simona Halep a coborât pe locul șase

Jucătoarea română de tenis Simona Halep a coborât o poziţie în clasamentul jucătoarelor profesioniste de tenis (WTA) și se află pe locul șase, potrivit Agerpres.

Acesta este cel mai slab loc ocupat de Halep în ierarhia mondială, din 3 martie 2014, când se afla pe poziţia a şaptea. 

Pe prima poziție se află, în continuare, jucătoarea americană Serena Williams, urmată de germanca Angelique Kerber, care a revenit pe treapta a doua a podiumului, şi de poloneza Agnieszka Radwanska, care a făcut rocada cu Kerber. Garbine Muguruza (Spania) îşi păstrează locul patru, iar belarusa Victoria Azarenka a urcat pe cinci, reuşind un salt de trei locuri după trofeul cucerit la Miami.

Halep se află la aproape 800 de puncte de Azarenka şi păstrează un avans fragil, de doar 18 puncte faţă de următoarea clasată Petra Kvitova (Cehia). Doar 445 de puncte sunt între Simona şi ocupanta locului 10, Belinda Bencic. 

Monica Niculescu este a doua româncă din top, urcând un loc, pe 32, în timp ce Irina Begu a urcat şi ea o poziţie, pe 34. Alexandra Dulgheru a coborât şase locuri şi se află pe 97, în timp ce Andreea Mitu a urcat două locuri, fiind pe 110. 

Astfel, Serena Williams (SUA) se află pe primul loc cu 8.625 de puncte. Pe locul doi se află jucătoarea germană Angelique Kerber, cu 6.025 de puncte. Poloneza  Agnieszka Radwanska este pe locul trei cu 5.775 de puncte. Pe locul patru este jucătoarea spaniolă Garbine Muguruza Blanco cu 4.831 de puncte, iar pe locul cinci jucătoarea  Victoria Azarenka din Belarus, cu 4.530 de puncte. Simona Halep este pe locul șase, cu 3.785 de puncte, iar Petra Kvitova, din Cehia, ocupă poziția a șaptea, cu 3.763 de puncte. Pe locul opt în clasamentul WTA este jucătoarea italiană Roberta Vinci cu 3.595 de puncte, pe locul nouă – Maria Şarapova (Rusia) cu 3.432 de puncte, iar pe poziția a zecea este Belinda Bencic (Elveţia) cu 3.340 de puncte.

Cele mai citite

România, țara cu cea mai mare inflație din Uniunea Europeană pentru a patra lună consecutiv

Rata anuală a inflaţiei în Uniunea Europeană a rămas stabilă, la 2,6%, în luna aprilie, însă România este, pentru a patra lună la rând,...

Echilibrul perfect: cum să îmbini mobilierul vintage cu designul modern

În ultimii ani, o tendință care a câștigat teren în designul interior este combinarea mobilierului vintage cu designul modern. Acest amestec neconvențional de stiluri...

Guvernanții au nevoie de Big Brother ca să vadă problemele școlii românești

Este tot mai evident că decidenții politici, dar și o mare parte a societății, au uitat menirea școlii. Cu întârziere considerabilă, politicienii din țara noastră...
Ultima oră
Pe aceeași temă