17.4 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăSpecialCM Handbal 2015: Tricolorele și-au aflat adversarele. Grupă GREA pentru România

CM Handbal 2015: Tricolorele și-au aflat adversarele. Grupă GREA pentru România

România și-a aflat adversarele din grupa D a Campionatului Mondial de handbal feminin din Danemarca, din 2015. Echipa condusă de Thomas Ryde are parte de o grupă dificilă, din care face parte și Norvegia.

Componența grupei D, în urma tragerilor la sorți: Norvegia, România, Rusia, Spania, Porto Rico şi Kazahstan, conform Mediafax.

Tricolorele s-au calificat la turneul final al CM din acest an după ce au eliminat, în play-off, reprezentativa Serbiei (32-26 şi 24-28). Ulterior, Serbia, dar şi Germania, au primit wild-card din partea IHF pentru participarea la turneul final. Meciurile din grupa României se vor juca în orașul Fredrikshavn.

Celelalte grupe de la CM Danemarca 2015:

Grupa A (se va juca la Herning): Danemarca, Muntenegru, Ungaria, Japonia, Tunisia, Serbia;

B (Naestved): Cuba, Suedia, Olanda, Polonia, China, Angola;

C (Kolding): Brazilia, Franţa, Argentina, Coreea de Sud, Congo, Germania;

La tragerea la sorţi de miercuri, România a făcut parte din urna a treia valorică.

Campionatul Mondial feminin din 2015 va avea loc în Danemarca, între 5 şi 15 decembrie, România urmând a fi condusă tot de antrenorul suedez Tomas Ryde, care a semnat prelungirea contractului cu FR Handbal.

Naţionala României a participat la toate ediţiile Campionatului Mondial, începând cu 1957 şi are în palmares o medalie de aur şi două de argint în această competiţie, ultima fiind obţinută în 2005 (argint la CM din Rusia).

Cele mai citite

Buzăul va avea echipă în Liga 1 după 15 ani de absență

Gloria Buzău a revenit în elita fotbalului românesc după 15 ani de absență, în urma victoriei obținută pe teren propriu cu scorul de 3-0...

SUA îndeamnă Turcia și Israelul să-și rezolve diferendele

Statele Unite(SUA) au îndemnat luni Turcia şi Israelul să rezolve diferendele dintre ele, după ce Ankara a anunţat că suspendă relaţiile comerciale în încercarea...

Nicușor Dan și problemele nerezolvate ale traficului bucureștean

În 2020, Nicușor Dan promitea o rezolvare rapidă a situației infernale a traficului din Capitală, prin colaborarea cu un specialist adus din New York...
Ultima oră
Pe aceeași temă