12.9 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialCM schi alpin: Austriecele au dominat podiumul la slalom super-uriaș, la Val...

CM schi alpin: Austriecele au dominat podiumul la slalom super-uriaș, la Val d’Isere. Lindsay Vonn, accidentată

Proba de slalom super-uriaș de la Val d'Isere, din cadrul Cupei Mondiale de schi alpin, a fost dominată de austriecele Elisabeth Goergl, locul 1 și campioana olimpică Anna Fenniger, locul al doilea. Americanca Lindsay Vonn a căzut, dar nu s-a accidentat grav.

La 33 ani, Goergl, dublă campioană mondială la coborâre și la super-uriaș în 2011, care a terminat a 2-a coborârea de sâmbătă, revine la cel mai înalt nivel al său și obține a 7-a victorie în Cupa Mondială, urcând pe podium pentru a 41-a oară, conform Agerpres.

Înregistrată cu timpul de 1min25sec42/100, Goergl a devansat-o cu doar 5/100 pe deținătoarea marelui glob de cristal, compatrioata sa Anna Fenninger, într-o frumoasă dublă austriacă. Slovena Tina Maze s-a clasat a 3-a, în 1min25sec55/100 și își păstrează prima poziție în clasamentul general al Cupei Mondiale în fața lui Fenninger.

În ce o privește pe americanca Lindsay Vonn (30 ani), care a câștigat coborârea de sâmbătă, ea a căzut, ratând o nouă victorie care îi permitea să egaleze recordul de 62 de succese în Cupa Mondială de schi alpin, deținut de starul austriac din anii 70, Annemarie Moser-Proell.

O altă favorită, elvețianca Lara Gut, care a terminat sezonul trecut cu globul disciplinei, a ratat podiumul, terminând pe locul 4, în 1min25sec65/100, după o greșeală făcută înainte de linia de sosire.

Cele mai citite

Meci spectaculos între Jaqueline Cristian și cehoaica Barbora Krejcikova

Jaqueline Cristian, jucătoarea română de tenis, a obținut o victorie impresionantă în turneul WTA 1000 de la Madrid, asigurându-și un loc în runda a...

Vopsirea auto profesională. Etapele procesului de vopsire pas cu pas

Vopsirea auto profesională este un proces complex și meticulos, care implică mai multe etape distincte pentru a obține un finisaj impecabil și durabil. În...

Conducerile școlilor, umplute de activiști de partid, din timp pentru alegeri

Cred că în acest moment a devenit clar pentru toată lumea că Ligia Deca nu este un ministru al Educației, deși ocupă această funcție,...
Ultima oră
Pe aceeași temă