12.8 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialComitetul Internaţional Olimpic a acceptat prezența unei echipe a REFUGIAȚILOR la Jocurile...

Comitetul Internaţional Olimpic a acceptat prezența unei echipe a REFUGIAȚILOR la Jocurile de la Rio

Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) a oficializat, miercuri, înfiinţarea unei echipe a refugiaţilor care să participe la Jocurile Olimpice de la Rio din acest an, transmite AFP, citată de Agerpres.

Conform sursei citate, echipa va defila sub drapelul olimpic la ceremonia de deschidere care va avea loc pe 5 august. 

Înfiinţarea echipei a fost aprobată în cadrul unei reuniuni a Comitetului Executiv al CIO şi include, pentru moment, 43 de sportivi de înalt nivel care au fost identificaţi. 

”Numărul final al componenţilor echipei depinde de criteriile de calificare. Trebuie să verificăm, de asemenea, criteriile de eligibilitate a unor sportivi. Vă pot spune părerea mea dar cred că echipa poate avea între 5 şi 10 sportivi”, a spus Thomas Bach, preşedintele CIO. 

Potrivit acestuia, prin înfiinţarea unei astfel de echipe, în contextul crizei imigranţilor, se doreşte a se da un mesaj ”de speranţă” către toţi refugiaţii din lume. 

CIO a anunţat încă din decembrie că a identificat trei sportivi care au fost nevoiţi să-şi părăsească ţara, ca refugiaţi, şi care ar putea solicita participarea la JO de la Rio 2016. Este vorba despre un înotător sirian care se antrenează în Germania, un judoka din Congo, refugiat în Brazilia, şi de un iranian practicant de taekwondo care se antrenează în Belgia. 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Iohannis o poate acuza pe Andra că i-a furat opera “Pas cu pas”

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Dacă își tot vede năruit visul de a ajunge secretar general al Alianței Atlanticului de Nord (NATO), iar cu meditațiile nu...

Misterul surdității lui Bethoven se dezvăluie

Se spune că marile genii ale umanității ard rapid! Creează opere monumentale și se sting devreme. Despre viața și simfoniile lui Beethoven s-au scris...

Eclipsată de Rareș Bogdan, Iulia Albu ar putea da găina pe păun, pentru a se apropia de coloritul batistuțelor europarlamentarului

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Criticul de modă Iulia Albu a ajuns să fie extrem de invidioasă pe europarlamentarul Partidului Național Liberal (PNL) Rareș Bogdan. Coloratele batistuțe...
Ultima oră
Pe aceeași temă