6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialConexiune perfectă, în aceste zile, între tenisul românesc și fotbalul spaniol

Conexiune perfectă, în aceste zile, între tenisul românesc și fotbalul spaniol

Fotbalul și tenisul pot fi considerate fără îndoială fenomene sociale, chiar un mod de viață pentru cei mai înfocați susținători ai celor două discipline. Chiar dacă vorbim despre cel mai iubit sport de echipă și cel mai apreciat sport individual, între tenis  și fotbal oricând pot fi făcute asocieri.

 Dacă tenisul feminin românesc domină de zile bune Spania la Madrid Mandatory , o paralelă frumoasă în acest sens există cu fotbalul spaniol, care în ultimele zile a acaparat cele mai tari competiții inter-cluburi: Liga Campionilor și Liga Europa.

 Primera Division va oferi ambele finaliste ale Ligii Campionilor, Real şi Atletico Madrid, iar povestea s-ar putea repeta în cazul Europa League, în cazul calificării Sevillei şi lui Villarreal.

Echipele din Spania vor rescrie însă istoria chiar şi în eventualitatea în care nu vor merge în finala Europa League.Ibericii au câştigat nu mai puţin de 47 din ultimele 50 de duble europene contra formaţiilor din alte ţări.

În actualul sezon, cluburile iberice au fost eliminate doar în urma unor dueluri 100 % spaniole: Valencia a fost scoasă din Europa League de Bilbao, eliminată şi ea de Sevilla, iar Barcelona a părăsit Liga Campionilor din cauza lui Atletico Madrid.

Spania e unica ţară care a avut trei sfertfinaliste în ambele competiţii europene şi singura cu două semifinaliste în Champions League şi Europa League.Grupările din La Liga vor cuceri a cincea Ligă a Campionilor din ultimele opt sezoane şi au câştigat patru din ultimele şase trofee Europa League.

Spania conduce detaşat în topul coeficienţilor UEFA, cu peste 104 puncte, la peste 24 de puncte distanţă de a doua clasată, Germania.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă