10.2 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăSpecialConstanţa a impresionat, din nou, la atletism

Constanţa a impresionat, din nou, la atletism

Săptămână plină pentru atletismul con­­stăn­ţean, iar medaliile au curs cu nemiluita în cele două concursuri în care s-au acordat premii individuale. Treisprezece prezenţe pe podium în ambele concursuri, aceasta a fost zestrea constăneană pentru săptămâna trecută şi, cel mai important, barem de calificare realizat în cazul Andreei Lefcenco, sportivă care şi-a asigurat astfel biletele pentru Europene şi Campionatul Mondial de atletism pentru juniori.

Strict statistic, Andreea Lefcenco a ieşit campioană şi la CN Şcolare şi la CN de primăvară la triplusalt, cu o săritură de 13,32 metri, Andreea Timofei a luat titlurile la 400 metri (55:59 s) şi 400 metri garduri (61:83 s), Cristi Constantin a ieşit campion la triplusalt (15,02 metri), probă unde pe 2 a venit Cristian Bododel (14,95 m) şi pe 3 David Spiridon (14,57 m), Iulian Pricop a câştigat săritura în lungime (7,05 metri), iar Cristian Radu s-a impus la 400 de metri (48:86 s), el punctând însă doar la CNP, în concursul şcolar evoluând pentru CSS 3 Bucureşti.

Tot pe podium au urcat şi ştafeta de 4×400 metri feminin a LPS Constanţa (Timofei, Nicoleta Zăvelcă, Yasmin Rasid şi Nicoleta Puşcuţă), care a ocupat locul 2, dar şi Andreea Constantinescu şi Andreea Vancea, ambele de la LPS, care au terminat pe locurile 2 şi 3 proba de 10 kilometri marş.

Rezultatele au fost catalogate drept excelente şi au confirmat supremaţia atleţilor constănţeni în anumite probe, existând speranţe că la ora Campionatelor Naţionale aceiaşi sportivi să se aureoleze şi cu titlurile naţio­nale.

12 la Internaţionale

La finalul săptămânii 12 sportivi de la CS Farul vor intra în cel mai important concurs atletic intern al anului, Internaţio­nalele României. Competiţia, unde mare parte din sportivi au primit invitaţii, are loc vineri la Cluj-Napoca, iar pe lista trimisă către FRA se regăsesc Andreea Ogrăzeanu (primul concurs al anului pentru ea), Andreea Grecu, Mihaela Bobocea, Nicoleta Zăvelcă, Cristina Bujin, Cristina Toma, Andreea Lefcenco, Cristian Radu, Adrian Dăianu, Cristi Boboc, David Spiridon şi Cornel Bănănău.

Scanghel a ratat Nanjing-ul

Singurul constănţean care a mers la trialul atletic de la Baku, Valentin Scanghel, a terminat primul sub linie în proba de triplusalt. Constănţeanul a reuşit o săritură extraordinară de 14,78 metri, dar cu opt centimetri mai slabă decât cea care a garantat intrarea în finală, iar comportarea sa a fost catalogată drept meritorie de Alin Larion, antrenorul care îl pregăteşte la CS Farul.

„A sărit foarte bine, dar concursul a fost neaşteptat de puternic. Nouă sportivi din primii 12 au sărit peste 15 metri, ceea ce arată forţa săritorilor europeni. Vali a stabilit un nou record personal şi s-a apropiat de graniţa celor 15 metri, iar lucrul cel mai important este că în acest concurs doar doi sportivi au fost din aceeaşi categorie de vârstă cu el. La anul, când la Campionatul Mondial vor merge doar sportivi născuţi în 1998 şi 1999, lucrurile vor sta altfel, iar Vali va putea să se lupte chiar pentru o medalie”, ne-a declarat antrenorul.

În urma competiției din ­Azerbaidjan, atletismul românesc va avea şapte reprezentanţi la Nanjing: Ioana Gheorghe (100 m, 200 m), Gabriel Bitan (lungime), Ionuţ Poştoacă (10 km marș), Rareş Toader (greutate), Carla Sescu (disc), Mădălin Gheban (800 m) şi Alexandru Novac (suliţă).

Este cel mai bun rezultat al sezonului

„A fost un concurs foarte bun pentru sportivii noştri şi am obţinut destule succese la care ne aşteptam. Mă bucură mult rezultatul Andreei Lefcenco, cea care intrase într-un uşor blocaj în căutarea baremului pentru Campionatul Mondial, dar care a sărit excelent şi a obţinut astfel calificarea. Este cel mai bun rezultat al sezonului pentru ea şi ne bucurăm că a trecut peste perioada puţin mai slabă. Ceilalţi sportivi s-au comportat în conformitate cu aşteptările noastre şi au obţinut rezultatele scontate”, ne-a spus Alin Larion, unul dintre antrenorii care îi pregătesc pe juniorii constănţeni.

Cele mai citite

Secta Nicușor Dan e bântuită de sindromul cartofului de pe canapea

Cel mai recent sondaj de opinie din București, realizat de Sociopol, arată o constantă a ultimelor cercetări sociale: Nicușor Dan se menține la cota...
Ultima oră
Pe aceeași temă