19.4 C
București
joi, 16 mai 2024
AcasăSpecialCrește numărul sportivilor de TOP care nu merg la Olimpiadă de teama...

Crește numărul sportivilor de TOP care nu merg la Olimpiadă de teama virusului ZIKA

Jucătorul american de golf Jordan Spieth, nr. 3 mondial, a renunţat şi el să meargă la Jocurile Olimpice de la Rio (5-21 august), a anunţat preşedintele Federaţiei internaţionale de golf, Peter Dawson, luni la Troon (Scoţia), citat de Agerpres.

Americanul în vârstă de 22 ani, câştigător în 2015 al US Open şi al Mastersului, îngroaşă lista jucătorilor de golf de prim plan care au decis să nu meargă la Jocuri, între care se află şi australianul Jason Day, nr. 1 mondial, şi nord-irlandezul Rory McIlroy, nr. 4 mondial. 

Nici nr. 2 mondial, americanul Dustin Johnson, recent câştigător al Openului Statelor Unite, nu va fi prezent la Rio, el făcând anunţul săptămâna trecută. 

Toţi aceşti jucători de golf şi-au manifestat temerile faţă de Zika, virusul cu care se confruntă în prezent Brazilia. 

Transmis prin înţepăturile de ţânţari, Zika poate provoca febră, dureri articulare şi, în unele cazuri mult mai rare, probleme neurologice, iar pentru femeile însărcinate, malformaţii grave ale fetusului. 

Această cascadă de forfaituri ar putea pune în cauză apartenenţa golfului la programul olimpic, decisă în 2009 de Comitetul Internaţional Olimpic şi contestată de numeroşi sportivi şi observatori. 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Avertismentul lui Norbert Wiener

Inteligența artificială a apărut pe o altă linie a abordării raționării decât cea moștenită din cultura clasică. Să amintim câteva momente de cotitură care...

Avertismentul lui Norbert Wiener

Inteligența artificială a apărut pe o altă linie a abordării raționării decât cea moștenită din cultura clasică. Să amintim câteva momente de cotitură care...

Starea de sănătate a premierului slovac Robert Fico este gravă și are o capacitate limitată de comunicare

Starea de sănătate a premierului slovac Robert Fico este în continuare gravă şi capacitatea sa de comunicare este limitată după ce a fost miercuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă