15.3 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăSpecialO româncă, golgheter al Campionatului European de handbal

O româncă, golgheter al Campionatului European de handbal

Handbalista Cristina Neagu, cea mai bună marcatoare a României, a devenit totodată și golgheterul Campionatului European de handbal din Ungaria și Croația. Românca de pășit-o în clasament pe Carmen Martin, din Spania.

Victoria României cu Spania, scor 22-20, a propulsat-o pe Neagu, marcatoare a 7 goluri în această partidă, până în fruntea clasamentului golgheterilor din cadrul CE de handbal. Neagu conduce cu 40 de goluri, fiind urmată de Carmen Martin (jucătoare a CSM București), care are 38 de goluri.

Cristina Neagu a marcat cele 40 de goluri în cele cinci meciuri disputate până în prezent de tricolore la Campionatul European din Ungaria şi Croaţia. Practic românca a avut o medie de 9 reușite pe meci.

În vârstă de 26 de ani, Neagu a înscris cele mai multe goluri în partida cu Danemarca, 10 la număr, din grupele preliminare. Tot Neagu este și cea mai bună marcatoare a României de la 7 metri, ea ocupând locul 3 în clasamentul turneului cu 15 reușite din 20 aruncări.

Neagu și Martin sunt urmate, pe locul 3, de croata Andrea Penezici (30 goluri).

Naţionala României a învins, luni, reprezentativa Spaniei, cu scorul de 22-20 (9-14) şi are 3 puncte în clasamentul grupei I, urmând să joace, miercuri, cu Polonia.

Cele mai citite

Vopseaua pentru exterior: reînnoiește aspectul pereților exteriori ai locuinței tale

Zugrăvirea exterioară a casei este un proiect îndelungat și complex, dar care, la final, oferă o mulțime de beneficii. Pentru obținerea rezultatelor dorite, trebuie...

Klaus Iohannis a discutat cu Joe Biden despre programul Visa Waiver

Preşedintele Klaus Iohannis a abordat în discuţia avută marţi la Casa Albă cu preşedintele Joe Biden şi despre acceptarea României în programul Visa Waiver,...

SUA declară că e „inacceptabil” ca Israelul să închidă două puncte pentru intrarea ajutorului umanitar în Gaza

Statele Unite(SUA) consideră "inacceptabilă" închiderea de către Israel a două puncte importante de intrare a ajutorului umanitar în Gaza, cele de la Rafah şi...
Ultima oră
Pe aceeași temă