18.7 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialCSM București, a doua oară consecutiv, campioana României la handbal feminin

CSM București, a doua oară consecutiv, campioana României la handbal feminin

Echipa de handbal feminin CSM Bucureşti a cucerit al doilea titlu naţional consecutiv, cu o etapă înaintea finalului de sezon. În penultima etapă, CSM București a învins, pe teren propriu, formaţia U Alexandrion Cluj, cu scorul de 33-19 (16-8).

În ultima etapă, CSM București va înfrunta vicecampioana HCM Baia Mare, ocupanta poziției a doua în clasament. Diferența între cele două mari rivale este de 6 puncte. CSM București este calificată și în Final Four-ul Ligii Campionilor, alături de Buducnost, Gyor și Vardar. Turneul care va stabili campioana Europei se va disputa la Budapesta, în perioada 7-8 mai.

Anul trecut a fost mai greu: Titlul s-a jucat până în ultima etapă 

Scenariul din sezonul trecut, cu titlul decernat în urma unei partide directe între CSM Bucureşti şi HCM Baia Mare, nu s-a mai repetat. Echipa susţinută de Primăria Capitalei a devinit marţi matematic campioană a României după succesul obţinut în jocul cu "U" Cluj.

Bucureștencele sărbătoresc al doilea titlu de campioane din istoria clubului cu 3 zile mai devreme de confruntarea cu HCM Baia Mare (vineri, ora 18:00), care se va desfăşura în cadrul ultimei etape a Ligii Naţionale şi care teoretic va fi doar de palmares.

Anul trecut, "tigroaicele" au câştigat campionatul în urma unui play-off, ultima partidă având loc chiar în fieful formaţiei din Baia Mare. Formatul sezonului 2015-2016 s-a schimbat, s-a revenit la formula iniţială – a unei Ligi Naţionale doar cu sezon regular pe etape pentru a face loc în program naţionalei feminine care va participa la Jocurile Olimpice -, iar CSMB are toate şansele să devină campioană cu o etapă mai devreme, chiar pe teren propriu.

CSM Bucureşti a înregistrat până miercuri 25 de victorii din tot atâtea posibile, cel mai dificil meci avându-l  în etapa a 21-a, când a câştigat cu mari emoţii pe terenul HCM Roman cu 22-21.

ÎNCĂ O PERFORMANȚĂ:

CSM Bucureşti a devenit al 9-lea club din istoria handbalului feminin care are în palmares cel puţin 2 titluri de campioane. Clasamentul all-time se prezintă astfel: Oltchim – 19 titluri, Universitatea Ştiinţa Timişoara – 10 titluri, Ştiinţa Bacău – 9 titluri, Rapid Bucureşti – 5 titluri, Ştiinţa Bucureşti – 3 titluri, HC Zalău – 3 titlu, IEFS Bucureşti – 2 titluri, Rulmentul Braşov – 2 titluri. 

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 770: Biden vrea să trimită arme Kievului chiar de săptămâna această

Preşedintele american, Joe Biden, a afirmat că Statele Unite vor "începe să trimită arme şi echipamente în Ucraina chiar din această săptămână", după ce...

EXCLUSIV. Decizia lui Nicușor Dan de a elimina linia STB 336, fiasco în trafic. Locuitorii din Militari, rămași fără autobuz care să-i ducă la...

Locuitorii din cartierul bucureștean Militari au rămas fără singurul autobuz care îi transporta până în fața Spitalului Universitar. Decizia lui Nicușor Dan de a...

Rețetă de Conopidă la Cuptor

Ingrediente o conopidă mare (aproximatic 2 kg) 400 g de smântână cu 12% grăsime 230 g cașcaval 2 ouă o bucată mică de unt necesară pentru a unge vasul pentru cuptor o...
Ultima oră
Pe aceeași temă