12.2 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialCSU Neptun, aproape de abandon

CSU Neptun, aproape de abandon

Lupta pentru evitarea retrogradării din Liga Națională de handbal feminin tinde să devină dramatică. Miercuri, la Ploiești, CSSU Neptun a pierdut două puncte uriașe fiind egalată în ultimele secunde, dar, mai grav, a pierdut două jucătoare importante pentru meciul de miercurea viitoare, cu HCM Râmnicu Vâlcea, partidă considerată decisivă pentru stabilirea formației care rămâne în prima ligă și cea care le urmează pe prahovence la baraj. Cum și Bianca Tiron a fost deja învoită pentru săptămâna viitoare din cauza bacalaureatului, în acest moment echipa constănțeană mai dispune de numai șapte jucătoare, dintre care doar cinci de câmp, astfel că la Vâlcea va fi o dispută cel puțin dificilă pentru sirene.

„Nu avem nicio șansă la Vâlcea și o spun cu mâna pe inimă. Plătim tribut unor greșeli elementare despre care însă nu este momentul să vorbesc și a unui arbitraj așa cum m-am așteptat, total împotriva intereselor clubului nostru. Eliminarea Allei (Sheiko – n.r.) ne-a pus capac, iar accidentarea lui Tâlvâc, intrată oricum nerefăcută pe teren înseamnă șapte jucătoare valide miercuri și, probabil, un record de goluri pentru gazde care vor învinge ca în vremurile bune ale Oltchimului”, ne-a declarat Ion Crăciun.

Acesta a atacat dur și FRH, considerând că există un veritabil complot împotriva Constanței, iar evenimentele de la Ploiești îi dau apă la moară.

„Imaginați-vă că în ciuda prezenței observatorului FRH, gazdele au pus, strategic, un ins cu o portavoce exact în spatele băncii mele de rezerve. Insul acela, pentru că om nu poate fi numit, m-a înjurat tot timpul partidei, iar atunci când i-am închis gura cu un avans de cinci goluri pe tabelă a fost apostrofat dur de oficialii gazdelor care l-au întrebat de ce nu mă mai agresează verbal. Totul sub ochii binevoitori ai observatorului și ai cameramanului care a filmat partida. Cine vede înregistrarea se va cruci de felul în care s-a arbitrat, dar deja suntem obișnuiți și nu ne mai mișcă nimic în acest final de sezon”, a completat antrenorul.

Îngrijorarea tehnicianului constănțean ține și de comportamentul prahovenilor după încheierea meciului de miercuri. Aceștia au fost extrem de dezamăgiți de rezultat și au încheiat deja, la nivel declarativ, conturile cu runda de retrogradare, fapt ce lasă loc de interpretări, mai degrabă negative din partea constănțenilor.

„Eu am încercat să-i conving pe ploieșteni că au în continuare șanse foarte mari de salvare, dar parcă erau setați pe discursul despre risipirea tuturor oportunităților prin acest egal. Am mari dubii legate de felul în care vor juca cu Vâlcea și de perioada următoare pentru noi”, a încheiat Ion Crăciun.

Egal la Ploiești

CSU Neptun a remizat miercuri seară, scor 22-22, pe terenul formației CSM Ploiești, deși a controlat tot meciul. Constănțencele au condus și cu cinci goluri diferență la jumătatea reprizei secunde, dar deciziile ciudate ale arbitrilor au readus echipa gazdă în joc, aceasta reușind egalarea în ultimele secunde ale timpului regulamentar. Interesant este faptul că și în sezonul regular, prahovencele au revenit de la un deficit de patru goluri pentru a egala în final, arbitrajul din partida cu pricina stârnind aprigi controverse. Următorul meci al sirenelor în grupa pentru evitarea retrogradării are loc miercurea viitoare.

 

CSU Neptun va afla săptămâna viitoare dacă va retrograda sau nu

Cele mai citite

Președintele Iranului și ministrul de Externe sunt morți. Epava elicopterului a fost găsită

Președintele Iranului și ministrul de Externe al Iranului sunt morți, acest lucru fiind constatat oficial după ce a fost găsită epava elicopterului în care...

Un iranian cu mandat de arestare în Emiratele Arabe Unite este protejat de …DIICOT

La ora actuală, serviciile de informații de la noi sunt în alertă pentru că un cetățean iranian care a escrocat băncile din Emiratele...

Președintele Iranului și ministrul de Externe sunt morți. Epava elicopterului a fost găsită

Președintele Iranului și ministrul de Externe al Iranului sunt morți, acest lucru fiind constatat oficial după ce a fost găsită epava elicopterului în care...
Ultima oră
Pe aceeași temă