11.1 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăSpecialCSU Neptun s-a impus în turneul de baraj

CSU Neptun s-a impus în turneul de baraj

Formaţia feminină de handbal CSU Neptun a încheiat sezonul 2013-2014 al Ligii Naţionale cu un succes zdrobitor în ultimul meci al turneului de baraj pentru evitarea retrogradării. Elevele lui Ion Crăciun au învins ieri, scor 38-19, cealaltă prim-divizionară ajunsă în turneul de baraj, CSM Ploieşti, dar partida nu a avut nici o însemnătate, ambele echipe fiind salvate de la retrogradare.

Deşi rezultatul confirmă încă o dată că la Constanţa s-au făcut lucruri mari cu bani foarte, foarte puţini, viitorul nu arată deloc strălucit pentru echipa constănţeană. Aşa cum anunţase antrenorul Crăciun, două dintre fetele care au dus greul în acest an, Bianca Tiron şi Iulia Dumanska, se întorc la echipele de la care au fost împrumutate, iar în cazul primeia o revenire la Constanţa este improbabilă, pentru că LPS Iaşi cere prea mulţi bani pe dezlegare. De asemenea, cealaltă internaţională de tineret are şanse să continue la Baia Mare sau să fie împrumutată în altă parte, nu la Constanţa, unde condiţiile oferite de CSU Neptun sunt cel puţin spartane.

Ca lucrurile să fie şi mai complicate, Alla Sheiko este tot mai aproape de o despărţire amiabilă, la fal ca alte jucătoare care au crescut mult anul acesta, atrăgând atenţia cluburilor cu bugete generoase reale, nu doar cu promisiuni scrise pe o hârtie.

„Mi-aş dori măcar să mai reuşim să aducem nişte fete tinere pe care să le creştem, dacă asta ne va fi menirea. Măcar avem satisfacţia că noi am contribuit activ la progresul lor în joc şi că am creat, poate, temelia pentru nişte viitoare internaţionale. Nu ştiu ce va urma după acest an, dar cu siguranţă avem nevoie de alt spirit”, a declarat antrenorul Ion Crăciun, artizanul unui sezon care poate fi echivalat cu o calificare în cupele europene a unei echipe cu buget modest.

Fără sprijinul financiar promis iniţial, cu un lot care, numeric şi valoric, a fost cel mai slab din Liga Naţională, CSU Neptun s-a salvat fără prea multe probleme şi a reuşit câteva rezultate şoc în faţa unor echipe care se lăfăie în fonduri publice şi sunt manageriate prost, ca Jolidon Cluj şi CSM Bucureşti. De remarcat că, în afara eşecului „special” de la Râmnicu Vâlcea, constănţencele au reuşit să rămână neînvinse în meciurile cu rivalele din lupta pentru evitarea retrogradării.

Greu de anticipat

Ce va urma în această vară este greu de anticipat. În condiţiile măririi numărului de echipe, a baremurilor de arbitraj şi a deplasărilor, bugetul va trebui să fie mai mare, iar şansele ca unicul susţinător financiar al echipei, Universitatea Maritimă, să îl poată acoperi sunt destul de scăzute. Lipsa unor sponsori puternici şi chiar a unui centru de junioare condamnă Constanţa la lupta pentru salvare sau, mai rău, la dispariţie. Singura certitudine este că vara va fi foarte fierbinte pe litoral.

Cele mai citite

Daniel Nicodim, viceprimar Ploiești: Legea care a declarat 10 Mai ca Ziua Independenței Naționale a îndreptat o gravă mistificare istorică

Primăria municipiului Ploiești și Garnizoana Ploiești au organizat ceremoniile dedicate Zilei Independenței Naționale a României, care s-au desfășurat la Monumentul Vânătorilor, primul monument din...

Starea actorului Florin Piersic se ameliorează

Starea actorului Florin Piersic se ameliorează dar pacientul rămâne internat în spital, au anunțat, duminică, 12 mai 2024, atât conducerea spitalului cât și ministrul...

Localnicii curăță apele la Roșia Montană

Localnici și susținători ai Roșiei Montane participă, în ziua de duminică, 12 mai, la prima din cele cinci campanii de ecologizare a malurilor apelor...
Ultima oră
Pe aceeași temă