11.1 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialCum a ratat România JO Tineret 2020: Nici măcar CIO nu crede...

Cum a ratat România JO Tineret 2020: Nici măcar CIO nu crede în autostrada București – Brașov

Comitetul Internațional Olimpic (CIO) a decis ca Jocurile Olimpice de Iarnă pentru Tineret din 2020 să aibă loc la Lausanne (Elveția), în defavoarea Brașovului. Principalul capitol la care a fost deficitar Brașovul a fost legătura cu Bucureștiul.

Reprezentanții României în cadrul concursului de stabilire a gazdei JO Tineret 2020 le-au promis oficialilor de la CIO că autoritățile române vor rezolva problema legăturilor dintre Brașov și București. Un aeroport la Brașov, dar și autostrada care să lege acest oraș de București li s-au părut promisiuni deșarte celor de la CIO.

Citește și Brașovul a ratat organizarea JO Tineret 2020. Unde va avea loc evenimentul

”Ne-a dezavantajat un lucru, eterna și veșnica problemă București — Brașov. Până în anul 2020, noi am prezentat ca și perspectivă autostrada și aeroportul, dar cei care trăiesc în altă lume s-au îndoit că posibilitatea de mișcare a acestor proiecte este așa bună. Mie, ca primar, îmi pare rău, dar este ca în sport, ai câștigat continuă, ai pierdut continuă”, a spus George Scripcaru, primarul Brașovului, potrivit Agerpres.

Pe de altă parte sediul CIO se află chiar la Lausanne, iar Scripcaru spune că a contat și acest lucru.

”S-a observat acum că Lausanne este altceva, că sediul Comitetului Internațional Olimpic este acolo. De la început, când am aflat de faptul că ei sunt contracandidații Brașovului, ne-am pregătit foarte bine, am argumentat cât de bine am putut pentru proiectul nostru și eu consider că am avut un proiect bun. Dacă ne gândim la conceptul promovat de noul președinte al CIO, care pledează pentru competiții mai puțin costisitoare, dar de bună calitate, eu cred că ne-am prezentat bine. Dar, la un moment dat, intervine în acest context și ceva care ține de lobby și de aici se pot trage niște concluzii.”

Citește și Beijing-ul va organiza JO de Iarnă din 2022. Ce record istoric va doborî orașul din China

Brașovul, care a fost singurul concurent al lui Lausanne, a încercat să pluseze prin bazele sportive apropiate între ele, prin experiența cu organizarea Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE) 2013 și prin satul olimpic compact.

Orașul elvețian Lausanne va organiza evenimentul împreună cu Franța, prin stațiunea Tuffes a Prémanon, care va găzdui probele de sărituri cu schiurile, biatlon și combinata nordică.

Celelalte probe se vor derula la Lausanne (hochei pe gheață, patinaj artistic și patinaj viteză), iar schiul alpin va avea loc la Leysin, Villars și Les Diablerets.

Orașul elvețian a promis un buget de 42,2 milioane de dolari, asigurat în proporție de 66% din subvenții publice.

 

Cele mai citite

Coaliția ar fi decis să meargă cu candidați separați pentru Primăria Capitalei

Coaliţia PSD - PNL a decis să meargă cu candidaturi separate la funcţia de primar general al Capitalei, respectiv Gabriela Firea (PSD) şi Sebastian...

Serviciile germane de informații suspectează Rusia de finanțarea partidelor regionale de extremă dreapta

Agenția germană de informații interne a cerut luni autorităților de la Berlin să îi acorde mai multe puteri pentru a putea monitoriza fluxurile financiare,...

ONG-urile nu au tratament preferențial, trebuie să raporteze ce fac cu banii ca și societățile comerciale

Organizațiile neguvernamentale (ONG) nu beneficiază de un tratament preferențial ci, dimpotrivă, trebuie să raporteze ce fac cu banii, așa cum sunt obligate și societățile...
Ultima oră
Pe aceeași temă