12 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialCum comentează presa internaţională victoria Simonei Halep din semifinala Roland Garros

Cum comentează presa internaţională victoria Simonei Halep din semifinala Roland Garros

Cotidianul L'Equipe a notat, joi, după calificarea Simonei Halep în finala turneului de la Roland Garros, că românca nu este cea mai impresionantă din punct de vedere fizic şi nu are cea mai puternică lovitură, dar a făcut totul corect şi ştie să profite la perfecţiune de greşelile adversarelor.

"Constanţa este răsplătită. Simona Halep nu are cea mai puternică lovitură. Simona Halep nu are cea mai bună mână din circuit. Simona Halep nu este cea mai impresionantă din punct de vedere fizic. Dar Simona Halep a făcut totul corect. În ciuda înălţimii sale, 1,68 metri, ea poate lovi bine. Are picioare foarte dinamice, acoperă terenul perfect. Şi cel mai important, ea profită la perfecţiune de greşelile adversarelor. În setul doi, Petkovici s-a desprins la 4-1. Românca a lăsat furtuna să treacă, jucând în continuare de pe linia de fund. Chiar dacă a avut suişuri şi coborâşuri, ea nu şi-a schimbat strategia: tot timpul a trimis mingea înapoi, a profitat de cea mai mică ocazie, în special cu lovituri de dreapta şi căutând unghiuri. O perfecţiune. Ea a împins meciul în tie-break, unde constanţa sa a fost încă o dată răsplătită, desprinzându-se rapid la 4-1. A gestionat situaţia fără să tremure. Simona nu a fost cea mai strălucitoare pe teren, dar succesul este asigurat. Sâmbătă va juca prima sa finală împotriva Mariei Şarapova. O încercare de a o egala pe Virginia Ruzici, managerul său, campioană în 1978", scrie L'Equipe.

Cotidianul german Bild a notat că Simona Halep a practicat un joc extraordinar în primul set. "Andrea Petkovici este eliminată din semifinalele de la Roland Garros. Românca a jucat un tenis extraordinar, alergând-o pe Petkovici, în special în primul set. Mâinile lui Petkovici au tremurat în primul set al primei sale semifinale de Grand Slam. «Petko» a fost nervoasă şi a făcut greşeli minore. Foarte repede a ajuns la 1-4. După 28 de minute primul set s-a terminat. Frustrată, Petkovici şi-a aruncat racheta din cauza puternice românce care nu i-a dat nicio şansă. În setul doi meciul a devenit interesant, Petkovici a făcut 3-1, dar meciul a ajuns în tie-break şi românca se impune după o oră şi 29 de minute", a menţionat Bild.

Postul britanic BBC a notat, pe site-ul oficial, că Simona Halep şi-a continuat forma impresionantă din ultima perioadă. "Halep şi-a continuat forma imensă impresionantă, ajungând în prima sa finală majoră fără a ceda vreun set. Tânăra de 22 de ani a câştigat şapte titluri WTA de când a pierdut în primul tur anul trecut la Roland Garros, când se afla pe locul 57", a scris BBC.

Agenţia France Presse a notat, joi seară, că jucătoarea Simona Halep şi-a confirmat ascensiunea rapidă din clasamentul mondial prin calificarea în finala turneului de la Roland Garros, menţionând că românca este "copleşitoare".

"Tânăra româncă Simona Halep, numărul 4 mondial, a dominat-o pe germanca Andrea Petkovici în două seturi şi s-a calificat în finală la Roland Garros, prima sa finală de Grand Slam. Copleşitoare până acum, Halep, 22 de ani, nu a pierdut niciun set în şase meciuri. Nu a fost nicio clipă îngrijorată cu adevărat, poate doar în al doilea set al meciului cu Petkovici", scrie AFP, adăugând că niciun meci al Simonei Halep la această ediţie a turneului parizian nu a durat mai mult de o oră şi jumătate.

Agenţia France Presse notează că această primă finală de Grand Slam confirmă ascensiunea rapidă a sportivei române care a urcat într-un an de pe locul 57 WTA pe locul 4 (n.r. – locul 3 de luni). "Creşterea sa exponenţială este însoţită de şapte titluri în 13 luni. Doar numărul unu mondial, Serena Williams, a reuşit mai mult", menţionează AFP.

Site-ul oficial al turneului de la Roland Garros a lăudat-o, joi, pe Simona Halep, subliniind la secţiunea live blog, în timpul semifinalei cu Andrea Petkovici, că românca "stăpâneşte geometria terenului ca nimeni altcineva".

"Românca, numărul 4 mondial, se simte bine pe orice suprafaţă, ceea ce se vede şi din faptul că a câştigat şase titluri pe trei suprafeţe diferite anul trecut, iar zgura nu are niciun secret pentru ea. Simona Halep, care s-a impus aici la junioare în 2008, stăpâneşte geometria terenului ca nimeni altcineva. Ea stăpâneşte şi arta deplasării şi are o lovitură excelentă. Rezultatul: 4-1 în 15 minute", a notat rolandgarros.com făcând referire la primul set al meciului câştigat de Simona Halep în faţa lui Petkovici.

La finalul meciului, rolandgarros.com a intitulat articolul despre performanţa româncei astfel: "Halep, este ceva serios". "A reuşit! Singura jucătoare din Top 5 care a trecut cu bine de o primă săptămână plină de surprize, Simona Halep, s-a calificat pentru prima dată într-o finală de Grand Slam. Prima jumătate de oră de joc al româncei de 22 de ani în faţa germancei cu cinci ani mai mare a fost în linia a ceea ce «fenomenul Halep» a arătat de zece zile. În primul set, Halep a arătat regularitate şi siguranţă, pe scurt încrederea unei jucătoare aproape invincibilă de un an (68 de victorii – 17 înfrângeri de la ediţia 2013 a turneului de la Roland Garros, când era doar locul 64 mondial). La şase ani după succesul său la junioare, Halep este în finala de la Roland Garros, la «cei mari». Sâmbătă, ea o va înfrunta pe Maria Şarapova, într-o revanşă a recentei finale de la Madrid, câştigată de sportiva rusă. Însă cine ştie? Simona Halep ar putea să surprindă din nou…", menţionează site-ul competiţiei.

Jucătoarea Simona Halep, locul 4 WTA şi a patra favorită, a învins-o, joi, scor 6-2, 7-6 (4), pe germanca Andrea Petkovici (27 WTA), şi s-a calificat în finala turneului de la Roland Garros, devenind prima sportivă din România ce ajunge în ultimul act a acestei competiţii după 34 de ani.

Calificarea în finala Grand Slamului de la Paris, fază în care va juca, sâmbătă, cu rusoiaca Maria Şarapova, locul 8 WTA şi cap de serie numărul 7, o va propulsa pe Halep pe locul 3 WTA, după americanca Serena Williams şi chinezoaica Na Li.

Doar două românce s-au calificat în finala unui Grand Slam la simplu, de-a lungul timpului, numai la French Open: Virginia Ruzici de două ori, în 1978, când a câştigat turneul, şi în 1980, când a pierdut finala, în faţa americancei Chris Evert, şi Florenţa Mihai, finalistă în 1977, meci pierdut la Mima Jausovec (Iugoslavia).

Cele mai citite

Care sunt cele mai populare trenduri în amenajarea băilor din hoteluri?

Hotelurile sunt esențiale în turism deoarece sunt locuri în care clienții doresc să se simtă ca acasă în timpul șederii lor. De aceea, este...

Preţurile la electricitate şi gaze în UE au scăzut în 2023, după explozia din 2022 (Eurostat)

Facturile la electricitate şi gaze ale consumatorilor europeni au scăzut în a doua jumătate a anului trecut, după creşterea care a început după războiul...

Marmaris, Izmir sau Antalya: tu unde mergi vara aceasta?

Vrei să mergi vara aceasta în Turcia? Poate fi destinația ideală pentru o vacanță de poveste.  Vei putea face sporturi nautice, te vei relaxa la...
Ultima oră
Pe aceeași temă