4.9 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialCum evaluează ministrul Elisabeta Lipă rezultatele delegației României la RIO

Cum evaluează ministrul Elisabeta Lipă rezultatele delegației României la RIO

Ministrul Tineretului și Sportului, Elisabeta Lipă, i-a felicitat pe sportivii români medaliați la Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro, printr-un comunicat postat luni pe site-ul Ministerului.

''Sportivii medaliați la Jocurile Olimpice de la Rio merită respectul nostru, alături de echipa care a contribuit la succesul acestora, la cea mai importantă competiție sportivă din lume. Îi felicit și îi asigur de întregul sprijin pe care ministerul îl poate oferi pentru continuarea drumului lor către marea performanță'', afirmă ministrul Lipă.

Ea se arată însă dezamăgită de faptul că rezultatele nu sunt pe măsura investițiilor ''fără precedent'' din sportul românesc din această perioadă.

'Din păcate, așteptările noastre, deși au fost mari, pe măsura investițiilor fără precedent din acest an, s-au dovedit a fi mai puțin confirmate de rezultatele finale. Așa cum am mai spus, înaintea Jocurilor Olimpice, este esențial să fim alături de sportivii care fac sau își doresc să facă înaltă performanță, dar mai ales să creăm cadrul pentru întregul sistem sportiv, inclusiv pentru cel de masă, incluzând și componenta educațională'', a subliniat Lipă, cvintuplă campioană olimpică la canotaj.

''Am încredere că responsabilii implicați în elaborarea noii Legi a Educației Fizice și Sportului vor înțelege importanța momentului delicat în care se află sportul românesc și vor oferi noul cadru de care sportul are nevoie'', a mai declarat ministrul Tineretului și Sportului.

România a participat cu 96 sportivi și 7 rezerve la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, în perioada 5-21 august, și a cucerit cinci medalii, una de aur, una de argint și trei de bronz.

Aurul a fost adus de echipa feminină de spadă (Simona Gherman, Simona Pop, Ana-Maria Popescu, Loredana Dinu), argintul a fost obținut de tenismenii Florin Mergea și Horia Tecău la dublu masculin, bronzul a fost luat de Gabriel Sîncrăian la haltere (cat. 85 kg), de canotoarele de la 8+1 (Roxana Cogianu, Ioana Strungaru, Mihaela Petrilă, Iuliana Popa, Mădălina Bereș, Laura Oprea, Adelina Boguș, Andreea Boghian și Daniela Druncea) și de Albert Saritov (lupte libere, cat. 97 kg).

Tricolorii au mai reușit, de asemenea, o clasare pe locul 4 (gimnastul Marian Drăgulescu la sărituri), trei locuri cinci (Corina Căprioriu — judo, cat. 57 kg, luptătorul de greco-romane Alin Alexuc — cat. 98 kg și sabrerul Tiberiu Dolniceanu), un loc 6 (gimnastul Andrei Muntean la paralele) și două locuri șapte (judoka Andreea Chițu — cat. 52 kg, gimnasta Cătălina Ponor — bârnă).

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă