13.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialCum explică Simona Halep evoluţia sa şi căderea din top 5 WTA

Cum explică Simona Halep evoluţia sa şi căderea din top 5 WTA

Jucătoarea Simona Halep a declarat, joi, la sosirea în ţară, că nu se aştepta să joace atât de bine la cele două turnee din SUA, după perioada mai slabă de la începutul anului, precizând însă că nu este foarte bine pregătită fizic. 

“Sunt bine, mă bucur că sunt din nou acasă, îmi trebuie odihnă pentru că sunt cam moartă. Voi avea câteva zile de pauză ca să îmi pot reveni şi cu fusul orar. Am avut nişte meciuri bune. Nu mă aşteptam să joc atât de bine după perioada avută. La Miami cred că puteam trece de sferturi, însă asta a fost să fie. Nu sunt dezamăgită de ceea ce s-a întâmplat, sunt destul de pozitivă, am avut meciuri bune, dar se putea şi mai bine. Pot spune că nu sunt încă foarte bine pregătită fizic, pentru că nu m-am putut antrena normal la începutul anului, dar de câteva săptămâni mă antrenez full şi sunt bine. Azarenka cred că are prima şansă la Miami, dar nu se ştie niciodată, turneul e deschis. Nu e adevărat că am fost mai relaxată după eliminarea Serenei, am mai spus-o, nu contează cine e eliminată, important este să te duci pe teren şi să-ţi faci treaba. În ultimul meci, după primul set, eu nu am mai jucat ceea ce a trebuit, nu prea am mai fost pe teren. Dar se mai întâmplă, şi o iau ca atare. Va fi mai bine data viitoare”, a spus Halep pe Aeroportul Henri Coandă, citată de news.ro.

Simona Halep nu ştia că va coborî încă o poziţie în clasamentul WTA, ieşind din top 5 după doi ani, dar a precizat că nu e afectată: “Nu ştiam dar nu mă afectează, şi nu cred că afectează pe nimeni. Contează să-mi regăsesc forma normală, a mea, să fiu bine sută la sută şi să câştig cât mai multe meciuri, şi dacă pot, un titlu”.

Referitor la relaţia cu antrenorul său Darren Cahill, Halep a afirmat că se înţelege din ce în ce mai bine cu acesta. “Cu Darren Cahil lucrurile merg din ce în ce mai bine, ne cunoaştem din ce în ce mai bine, ştie şi el cum reacţionez pe teren”, a mai spus jucătoarea română.

Halep are încredere în echipa României pentru întâlnirea de Fed Cup cu Germania, de la Cluj-Napoca, din 16-17 aprilie. “Sută la sută voi juca la Fed Cup. Sunt bine, aştept cu nerăbdare. A fost foarte frumos data trecută şi sper să fie şi mai frumos. Va fi o întâlnire foarte grea, fetele sunt în formă, Kerber a câştigat Australian Open, are foarte multă încredere, dar şi noi suntem bine, Irina a făcut rezultat bun, Monica la fel. Consider că toate am jucat bine la un nivel foarte înalt şi suntem gata pentru Fed Cup”, a mai spus Halep.

Jucătoarea română de tenis a început anul pe locul 2 WTA, cea mai înaltă poziţie mondială din carieră, dar rezultatele slabe au dus-o pe o traiectorie descendentă. După semifinala de la Sydney, Halep a pierdut în primul tur la Australian Open, apoi în primele meciuri jucate la Dubai şi la Doha (turul secund) şi a jucat în sferturile de finală ale turneelor de a Indian Wells şi Miami. 

Astfel, Simona Halep va ieşi din Top 5 WTA după doi ani. Ea va fi de luni pe locul 6 WTA, poziţie pe care nu a mai ocupat-o până acum. Ea a urcat pe locul 5 de pe locul 7 WTA, la 17 martie 2014.

 

Cele mai citite

Astăzi începe vacanța de Paște. Când se întorc la școală elevii

Elevii vor intra de vineri în vacanţă, după finalizarea cursurilor, şi se vor întoarce în şcoli miercuri, 8 mai, potrivit calendarului aprobat de Ministerul...

Cutremur produs în zona seismică Vrancea, în această dimineață

Un cutremur cu magnitudinea de 3,5 grade pe Richter s-a produs, vineri dimineaţa, la ora locală 2:05, în judeţul Buzău, zona seismică Vrancea, potrivit...

Astăzi începe vacanța de Paște. Când se întorc la școală elevii

Elevii vor intra de vineri în vacanţă, după finalizarea cursurilor, şi se vor întoarce în şcoli miercuri, 8 mai, potrivit calendarului aprobat de Ministerul...
Ultima oră
Pe aceeași temă