9.2 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialCupa Davis: Experiența a făcut diferența în meciul României cu Suedia

Cupa Davis: Experiența a făcut diferența în meciul României cu Suedia

România se menține în Grupa I, al doilea eșalon al Cupei Davis, după ce a învins Suedia cu scorul de 3-1. Adrian Ungur a adus victoria decisivă a selecționatei României, după ce l-a învins pe Elias Ymer, cu scorul de 3-6, 6-4, 7-6(7-4), 6-3. Cheia victoriei echipei lui Andrei Pavel rămâne însă experiența.

„Mondialul de tenis masculin”, după cum mai este supranumită Cupa Davis, a lăsat la București, după 3 zile de tenis intens, o nouă filă din istoria tenisului românesc. Echipa de Cupa Davis a României a reputat o victorie importantă într-una dintre cele mai interesante întâlniri din Grupa I. Cu o echipă în reconstrucție Suedia a reușit să câștige un singur meci din cele 4 disputate cu naționala condusă de Andrei Pavel, iar acum nordicii se văd nevoiți să înfrunte Letonia sau Austria în barajul de menținere în această fază a Cupei Davis.

Experiența le-a adus românilor 2 puncte împotriva „puștiului minune”

Andrei Ungur a adus victoria României în confruntarea cu numărul 1 suedez, în vârstă de doar 18 ani, considerat drept o mare speranță a tenisului din această țară. Românul, în vârstă de 29 de ani, le-a dat însă mari emoții colegilor săi după ce a pierdut prima confruntare, cu Christian Lindell, în trei seturi. Astfel, după un 1-0 pentru suedezi a fost nevoie ca Marius Copil să ridice moralul echipei lui Andrei Pavel, ceea ce a și reușit tot împotriva lui Ymer.

Citește și România învinge Suedia, scor 3-1, în Cupa Davis, după Ungur – Ymer: 3-6, 6-4, 7-6(7), 6-3

Rezultatele întâlnirii dintre România și Suedia (3-1): Ungur – Lindell 5-7, 6-6(2/7), 4-6; Copil – Ymer 6-2, 6-3, 6-2; Tecău/Mergea – Arvidsson/Brunstron 7-6 (7/2), 7-6(7/5), 6-3, Ungur – Ymer 3-6, 6-4, 7-6(7-4), 6-3.

Ymer a impresionat prin jocul său, având în vedere că are doar 18 ani, însă nu s-a ridicat la nivelul lui Marius Copil sau a lui Adrian Ungur, jucători cu mult mai multă experiență. De origine din Etiopia, Ymer a fost un adevărat sprinter pe teren, el având abilități de maratonist, totuși suedezul a fost complet depășit la jocul la fileu, un element important din cele două victorii ale românilor împotriva sa.

Cel mai dificil episod a fost poate meciul de dublu acolo unde Horia Tecău și Florin Mergea au avut nevoie de tie-break după la finalul fiecăruia dintre primele 2 seturi pentru a se impune. Considerați mari favoriți ai meciului, cei doi români au reușit să facă față presiunii imense de pe umerii lor, având în vedere că victoria din meciul de dublu a fost una de moral pentru echipa României.

Confruntarea România – Suedia rămâne în cele din urmă una dintre cele mai interesante pe care naționala le-a jucat în ultimii ani. În timp ce Andrei Pavel a avut în echipa sa jucători cu experiență (Adrian Ungur, Horia Tecău și Florin Mergea – 29 de ani, Marius Copil – 24 de ani), suedezii au trimis pe teren viitorul tenisului din această țară, cu excepția veteranului Johan Brunstorm (34 de ani).

România duce lipsă de public la „Cupa Mondială a tenisului”

Nici sprijinul publicului nu poate fi considerat un avantaj major de care a beneficiat România, lumea venind la Arenele BNR abia în ultimele două meciuri, cel de sâmbătă, de la dublu și cel de duminică. Cu toate că există o tradiție puternică a României în Cupa Davis, celebră fiind finala din 1972, când România evolua în primul eșalon, dar era învinsă în ultimul act de SUA, scor 2-3.

Totuși interesul pentru Cupa Davis ar putea crește și în rândul publicului autohton dacă Ungur, Copil sau alți jucători vor reuși să readucă România în Grupa Mondială. Iar acest lucru va face obiectivul unei noi campanii pe care echipa lui Andrei Pavel o va începe anul viitor. Drumul va fi însă unul lung: turul 1, turul 2 (Grupa I); play-off Grupa Mondială și abia apoi turu 1 al Grupei Mondiale. Anul acesta România s-a oprit în turul 1 al Grupei I, după care a fost retrogradată în primul tur al barajului din această grupă, câștigat în fața Suediei.

Cele mai citite

Nicușor Dan va câștiga un nou mandat la Primăria Capitalei, estimează Ludovic Orban

"Nicușor Dan va câștiga un nou mandat la Primăria Capitalei", estimează deputatul Ludovic Orban, după ce Cătălin Cîrstoiu s-a retras din competiția pentru funcția...

Serviciile germane de informații suspectează Rusia de finanțarea partidelor regionale de extremă dreapta

Agenția germană de informații interne a cerut luni autorităților de la Berlin să îi acorde mai multe puteri pentru a putea monitoriza fluxurile financiare,...

Nicușor Dan va câștiga un nou mandat la Primăria Capitalei, estimează Ludovic Orban

"Nicușor Dan va câștiga un nou mandat la Primăria Capitalei", estimează deputatul Ludovic Orban, după ce Cătălin Cîrstoiu s-a retras din competiția pentru funcția...
Ultima oră
Pe aceeași temă