13.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialCupa Davis: România - Spania, scor 0-2 la finalul primei zile

Cupa Davis: România – Spania, scor 0-2 la finalul primei zile

Jucătorul Roberto Bautista Agut (nr. 15 mondial) l-a învins vineri cu scorul de 6-3, 6-2, 6-1 pe Adrian Ungur (185 ATP), iar echipa de tenis a Spaniei conduce cu 2-0 la finalul primei zile a întâlnirii de Cupa Davis cu România care se dispută la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, în cadrul turului 2 al Grupei I a zonei Europa/Africa.

Adrian Ungur a început partida cu Roberto Bautista Agut cu mult mai puțin curaj decât Marius Copil în precedentul meci. Conștient parcă de diferența față de adversarul din fața lui, Ungur i-a arătat prea mult respect jucătorului spaniol și a fost depășit fără drept de apel în doar 1 oră și 37 de minute.

În primul set Ungur și-a pierdut repede serviciul, iar Agut a făcut 3-1 și apoi 5-1. La acest scor, jucătorul român a avut singurul moment în care a reușit să îi pună probleme adversarului. El a realizat sigurul său break din meci, reușind să reducă diferența la 3-5. Imediat însă spaniolul și-a câștigat serviciul și a încheiat setul, scor 6-3.

Roberto Bautista Agut a continuat să își domine adversarul și în setul secund, preluând conducerea încă de la început cu 2-0. În ghemul al treilea, cel mai lung al meciului, Adrian Ungur a avut din nou mari probleme, dar după ce a salvat trei mingi de break, a reușit să își fructifice serviciul. Din păcate, jocul său nu a crescut deloc, iar Agut s-a impus în final cu 6-2.

În setul al treilea, Agut a lăsat senzația că nu vrea să prelungească inutil agonia adversarului său și s-a impus cu 6-1 după doar 28 de minute de joc. Adrian Ungur nu a reușit să câștige decât un ghem în acest ultim set. Tot vineri, în prima partidă a confruntării România — Spania, Feliciano Lopez (nr. 20 ATP) l-a învins pe Marius Copil cu scorul de 7-6 (4), 5-7, 6-4, 3-6, 6-3.

În a doua zi, sâmbătă, are loc meciul de dublu dintre Horia Tecău/Florin Mergea și Marc Lopez/Pablo Carreno Busta, iar duminică sunt programate meciurile Marius Copil — Roberto Bautista Agut și Adrian Ungur — Feliciano Lopez.

În Sala Polivalentă din Cluj-Napoca se desfășoară, în perioada 15-17 iulie, meciul de tenis dintre România și Spania, în cadrul Cupei Davis, Grupa I Europa/Africa, turul 2. Agerpres, învingătoarea din această întâlnire va susține un baraj pentru promovarea în Grupa Mondială a Cupei Davis.

Cele mai citite

VIDEO. “Am început să am psihoze”. Cuplul din showbiz care s-a despărțit după patru ani de relație

Una dintre cele mai cunoscute influencerițe din România a făcut marele anunț: s-a despărțit de iubitul ei. Marilu Dobrescu și Iustin Petrescu au făcut...

VIDEO. “Am început să am psihoze”. Cuplul din showbiz care s-a despărțit după patru ani de relație

Una dintre cele mai cunoscute influencerițe din România a făcut marele anunț: s-a despărțit de iubitul ei. Marilu Dobrescu și Iustin Petrescu au făcut...

Beat la volan, cu 218 km pe oră în localitate

Un șofer în vârstă de 41 de ani din Craiova a fost prins de polițiști conducând băut la volan și cu o viteză de...
Ultima oră
Pe aceeași temă