17 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialCupa Davis: S-a decis locul unde se va juca partida România -...

Cupa Davis: S-a decis locul unde se va juca partida România – Slovacia. O premieră

Federaţia Română de Tenis (FRT) a stabilit locul de desfășurare a partidei dintre România și Slovacia, din turul al doilea al Grupei I. Meciurile se vor desfășura la Mamaia, pe zgură.

România va încerca să se califice în play-off-ul Grupei Mondiale, în partida cu Slovacia, din perioada 17-19 iulie. Locația aleasă pentru această confruntare este terenul central al clubului "IDU" din Mamaia.

"În urma solicitării noastre către cluburile din țară, pentru a găzdui întâlnirea de Cupa Davis, România-Slovacia, pe adresa federației au venit mai multe cereri. Le-am analizat pe toate și având în vedere respectarea normelor ITF în ceea ce privește organizarea unei astfel de competiții, continuarea ideii de a promova evenimentul în cât mai multe orașe din țară, precum și dorința jucătorilor și a staff-ului echipei de Cupa Davis a României, am hotărât ca de data aceasta să ajungem la Constanța, pe terenul central de la Tenis Club "Idu", a declarat preşedintele Federaţiei Române de Tenis, George Cosac.

Andrei Pavel, căpitanul-nejucător al echipei de Cupa Davis a României, este bucuros că oraşul său natal a fost ales să găzduiască această întâlnire: "Avem în față un meci foarte important, cu Slovacia, care ne poate readuce mai aproape de elita mondială. Mă bucur că orașul Constanța a fost ales să găzduiască această întâlnire. Oriunde am juca în România ne simțim «acasă», dar să joci în orașul natal e o motivație în plus. Pe lângă locul de desfăşurare, susținerea suporterilor este crucială, şi sunt sigur că și la Constanța vom avea fani mulți și înfocați, care vor umple arena și care ne vor «ridica» în momentele-cheie".

România şi Slovacia au mai fost adversare o singură dată, în 2002, iar atunci întâlnirea s-a disputat la Presov. Adrian Voinea, Andrei Pavel, Gabriel Trifu şi Victor Hănescu s-au impus atunci cu 4-1 în faţa unei echipe a gazdelor pentru care au evoluat atunci Dominik Hrbaty, Karol Beck şi Karol Kucera, în barajul pentru Grupa Mondială.

Cele mai citite

Cum iluminezi camera în care se află biroul, pentru a fi mai productiv?

Nu ți s-a întâmplat ca atunci când lucrezi la birou să te doară ochii din cauza luminii insuficiente? Dacă lucrezi de acasă, amenajarea spațiului în...

EXCLUSIV. Directorii de școli, schimbați înainte de alegeri. STATISTICĂ

De la 1 ianuarie 2023 și până la jumătatea lunii martie a super anului electoral în curs, peste 500 de directori și directori adjuncți...

Vopsirea auto profesională. Etapele procesului de vopsire pas cu pas

Vopsirea auto profesională este un proces complex și meticulos, care implică mai multe etape distincte pentru a obține un finisaj impecabil și durabil. În...
Ultima oră
Pe aceeași temă