12.2 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialCVM Tomis, campioană la toate categoriile de vârstă

CVM Tomis, campioană la toate categoriile de vârstă

După titlul de la seniori şi cel de la cadeţi, CVM Tomis şi-a mai trecut în palmaresul pe 2014 un trofeu. Este vorba de cel de la juniori I, categorie de vârstă unde şapte dintre cei 12 jucători care formează lotul sunt şi internaţionali, şi unde CVM era campioană en-titre. Puşi să-şi apere trofeul chiar în faţa propriilor suporteri, Aciobăniţei şi compania nu s-au crispat şi au făcut un turneu perfect, devenind campioni.

Ieri, în prezenţa a peste 100 de spectatori, asistenţă care bate mult meciurile Farului sau ale handbalistelor de la CSU Neptun, juniorii Constanţei s-au jucat de-a şoarecele cu pisica cu cei de la Bega Timişoara. Campionii în exerciţiu au dominat copios primele două seturi şi startul celui de-al treilea, dar s-au relaxat prematur în faţa unor bănăţeni dispuşi să se bată pentru orice minge şi să-şi joace şansele până la capăt. Aşa s-a ajuns ca în al treilea parţial Tomisul să dea cu piciorul unui avantaj de şapte puncte şi să se trezească în postura urmăritorului, doar inspiraţia liderului echipei, Adrian Aciobăniţei, salvând formaţia alb-albastră de la un neaşteptat set patru. S-a terminat 25-23 după un serviciu ratat al timişorenilor şi după o oră şi 15 minute CVM s-a încununat campioană, din nou, continuând astfel dominaţia la nivel juvenil.

„Suntem fericiţi că am reuşit să câştigăm un nou trofeu. Meciul nu a fost atât de dificil pe cât ne aşteptam, dar rămâne o victorie muncită. Avem mulţi jucători de viitor în această formaţie şi mă aştept ca unii dintre ei să facă pasul către voleiul mare. La anul, evident va fi mult mai greu, pentru că aşa e an de an, dar noi vom munci la fel şi ne vom bate pentru titlu”, a spus, la final, antrenorul Răzvan Parpală.

Turneu perfect

Turneul final al Campionatului Naţional, găzduit de la jumătatea săptămânii de Constanţa, a fost unul perfect pentru micii marinari. Tomitanii nu au cedat decât un set în cele cinci partide disputate, culmea, chiar în compania echipei împotriva căreia s-a disputat finala, în multe momente jocul fiind excelent. Din păcate, meteahnă veche a sportivilor români, inclusiv în finală au existat perioade în care atitudinea arogantă şi relaxată a noilor şi vechilor campioni au periclitat succesul parţial, opinia generală fiind că diferenţa de valoare este atât de mare încât ar fi fost imposibilă o surpriză.

„Pentru noi s-a terminat distracţia şi este timpul să trecem la nivelul următor. Sper să rămân în vederile echipei mari, dar până atunci mă bucur de acest titlu. Dacă ne-am relaxat prematur? Da! A fost o eroare care putea să ne coste, dar totul e bine când se termină cu bine”, a declarat Andrei Tarţa, după meci, juniorul fiind deja în mai multe cantonamente cu echipa mare.

Cele mai citite

Minciuna care scoate Generația Z în stradă

Tămbălăul generației Z de la Tbilisi, capitala statului Georgia din Caucaz, e un caz-școală despre cum acționează serviciile secrete străine într-o țară cu democrație...

Un iranian cu mandat de arestare în Emiratele Arabe Unite este protejat de …DIICOT

La ora actuală, serviciile de informații de la noi sunt în alertă pentru că un cetățean iranian care a escrocat băncile din Emiratele...

Minciuna care scoate Generația Z în stradă

Tămbălăul generației Z de la Tbilisi, capitala statului Georgia din Caucaz, e un caz-școală despre cum acționează serviciile secrete străine într-o țară cu democrație...
Ultima oră
Pe aceeași temă