10.2 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialCVM Tomis e gata de o nouă aventură... cu doi juniori în...

CVM Tomis e gata de o nouă aventură… cu doi juniori în lot

Semifinalista CEV Cup de anul trecut şi-a definitivat lotul şi programul pentru sezonul viitor, şi aşteaptă cu optimism începerea partidelor oficiale. Fără să aibă o situaţie roz din punct de vedere financiar, campioana României la volei masculin, CVM Tomis Constanţa, îşi propune să repete isprava de anul trecut, când a făcut eventul şi a ieşit din grupele Ligii Campionilor, chiar dacă în Cupa CEV. Trans­ferurile de marcă, dar şi inflaţia de juniori de valoare pune echipa de pe malul mării într-o postură privilegiată, printre lucrurile inimaginabile în trecut fiind împrumutul unui tânăr jucător la marea rivală din Zalău.

Un moment favorabil

“Da, suntem într-un moment favorabil, dar aşa am fost mereu în ultimii ani. Ca o mare satisfacţie putem trece promovarea a patru juniori din programul juvenil, dar şi deschiderea unei secţii de volei la Tulcea, pe lângă cea de la Constanţa. Faptul că Mihai Tarţa va evolua la Zalău, iar Zahar în prima ligă din Bulgaria, la Dobrich, este încă o dovadă că producem tineri de mare talent şi de mare viitor, şi nu ne vom opri aici. Robert Vologa şi Adrian Aciobăniţei vor rămâne la Constanţa pentru a ne ajuta, în special în prima ligă, dar nu este exclus să-i revedeţi şi prin Liga Campionilor, aşa cum s-a întâmplat cu Aciobăniţei anul trecut. Decizia de a înfiinţa şi păstra echipa secundă a fost, iată, una benefică, iar roadele se vor vedea şi în următorii ani”, ne-a explicat managerul Serhan Cadâr.

Adrian, copilul minune

În fapt, copilul minune Adrian Aciobăniţei se află într-un moment extraordinar al carierei sale. Fără rival pe post în competiţia internă, unde obligativitatea de a folosi trei jucători români îi deschide practic poarta către joc juniorului de 17 ani, Aciobăniţei are toate şansele să joace titular şi meci de meci, rotaţia pe postrui fiind improbabilă în cazul său (sârbul Janic şi bulgarul Petkov pot juca în extremă, dar cel puţin în prima parte vor duce greul în Liga Campionilor). Astfel, el va avea şansa imensă de a progresa printre campioni şi de a confirma etichetele puse de presă şi de forul internaţional, care îl consideră drept unul dintre cei mai buni juniori din lume la ora actuală.

“Să fie el sănătos, că va juca. Pe centru avem patru români iar el poate profita de decizia FRV de a folosi obligatoriu trei români pe toată durata unui meci. Este cea mai bună opţiune, cel puţin în prima ligă de la noi şi aşa cum s-a întâmplat şi anterior, Martin Stoev îi va acorda toată încrederea chiar dacă are doar 17 ani. Depinde doar de el şi de starea lui de sănătate dacă va progresa sau dacă va stagna”, a completat Serhan Cadâr.

Joacă în fața propriilor suporteri

Astăzi şi mâine, constănţenii joacă pentru prima dată în faţa propriilor suporteri, cu Arcada Galaţi, echipă clasată pe locul 7 în ediţia trecută de campionat. Dacă azi sunt şanse mici ca Janic şi Zhekov să se afle pe teren, mâine suporterii ar putea să-i vadă la lucru pe cei doi internaţionali ai CVM-ului, abia reveniţi de la Campionatul Mondial. Absenţa lui Zhekov s-a simţit mult în Bulgaria, dependenţa de execuţiile coordonatorului fiind, din păcate, un lucru grav pentru campioni, mai ales că bulgarul a mai avut probleme medicale şi anul trecut.

Săptămâna viitoare, marinarii merg în Polonia, unde participă la un puternic turneu internaţional, iar în prima parte a lunii octombrie se încearcă prefectarea a unu-două meciuri amicale pentru a se face ultimele retuşuri. 

„Nu ne grăbim“

„Nu ne grăbim, dar nici nu vreau să par răutăcios când spun că până la debutul în Ligă avem timp să ne punem la punct şi din punct de vedere al omogenităţii în joc. Primele meciuri din Divizia A1 nu sunt extrem de grele şi pot fi tratate mai lejer, astfel că vă puteţi aştepta la anumite experimente. Nu vom periclita însă rezultatul în aceste partide, pentru că succesele sunt importante. Greul începe abia în Ligă“, a încheiat managerul campionilor.

 

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă