9.5 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialDe ce este importantă retragerea lui Na Li și cum a ajuns...

De ce este importantă retragerea lui Na Li și cum a ajuns acolo unde nimeni nu credea că va ajunge

Na Li face parte din acea categorie de performeri a căror importanță și măreție capătă proporții cu adevărat uriașe abia după ce s-a retras din activitate.

Măreție nu e un cuvânt mare, ne vom convinge de asta pe parcursul anilor următori. Fără ea în circuit, începem să vedem mai clar impactul enorm pe care l-a avut asupra tenisului, tocmai pentru că simțim repede și acut golul pe care îl lasă în spate, un gol care nu va fi ușor de umplut. Retragerea lui Na Li este naturală, inevitabilă, dar de regretat, pentru că tenisul feminin pierde o personalitate atipică, spectaculoasă, inspirațională.

În fapt, acesta este cuvântul cel mai potrivit pentru a o descrie pe Na Li: inspirațională. N-a fost cea mai bună jucătoare din lume, n-a avut cea mai strălucitoare carieră. Sunt mulți care susțin și acum că talentul ei a fost transpus pe teren uneori într-un mod mai degrabă frustrant, că rareori a găsit constanța și modalitățile potrivite în momentele potrivite ca să-și exprime cu adevărat potențialul. Asta a costat-o meciuri mari și trofee mari. Posibil. Dar victoriile lui Na Li sunt mult mai strălucitoare decât cele cuprinse, statistic, în graficul de mai jos. A depășit multe bariere, a intrat pe teritorii noi, necucerite, s-a luptat cu prejudecăți vechi și greu de depășit, și-a depășit limitele fizice și a câștigat pas cu pas, toate bătăliile, inclusiv cea mai dificilă dintre toate, cu propria-i minte.

Citește continuarea profilului lui Na Li pe Treizecizero.ro

 

 

Cele mai citite

Astăzi începe vacanța de Paște. Când se întorc la școală elevii

Astăzi începe vacanța de Paște. Când se întorc la școală elevii Această vacanță (27 aprilie-7 mai) va cuprinde atât ziua de 1 mai, cât și...

Astăzi începe vacanța de Paște. Când se întorc la școală elevii

Astăzi începe vacanța de Paște. Când se întorc la școală elevii Această vacanță (27 aprilie-7 mai) va cuprinde atât ziua de 1 mai, cât și...
Ultima oră
Pe aceeași temă