14.8 C
București
joi, 16 mai 2024
AcasăSpecialDe ce nu au voie bulgarii să pună mâna pe haltere la...

De ce nu au voie bulgarii să pună mâna pe haltere la Olimpiadă

Tribunalul de arbitraj al sportului (TAS) de la Lausanne a decis menţinerea excluderii Federaţiei bulgare de haltere (BWF) de la JO 2016, informează Agerpres.

Excluderea este motivată prin numeroasele cazuri de dopaj, arată un comunicat publicat vineri. 

BWF rămâne ''exclusă'' de la următoarele Jocuri Olimpice, aşa cum a decis Federaţia internaţională de haltere (IWF) în noiembrie anul trecut, precizează comunicatul. În acelaşi timp, TAS a decis anularea amenzii de 500.000 dolari dictate de IWF, deoarece preşedintele acesteia, Tamas Ajan, nu avea puterea de a dicta o amendă fără acordul comitetului său executiv. 

În decembrie 2015, federaţia bulgară a depus un recurs la TAS împotriva deciziei federaţiei internaţionale, luată pe 9 noiembrie 2015, cerând anularea ei. Audierea părţilor la TAS, pe 25 ianuarie, a fost făcută de un singur judecător, prof. Martin Schimke (Germania). 

Unsprezece halterofili bulgari au fost depistați pozitiv la stanozolol (un steroid anabolizat) într-un stagiu de antrenament efectuat la Tbilisi la începutul anului 2015. 

În 2008, Bulgaria a trebuit să-şi retragă echipa de haltere de la Jocurile Olimpice de la Beijing din cauza numeroaselor cazuri de dopaj.  În 2000, după Jocurile Olimpice de la Sydney, trei medalii de aur la haltere i-au fost retrase.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Asistat de Xi Jinping, Putin se pregătește de un război lung cu Occidentul

Prezența unui civil în fruntea ministerului apărării din Federația Rusă și recenta modificare a legii învățământului din China, prin care elevii din gimnaziu vor...

Brașovul e singurul oraș din țară intrat în cursa pentru a deveni Capitală Verde Europeană

Brașovul, o nouă tentativă pentru a deveni Capitală Verde Europeană. Este singurul oraș din România care a trecut de prima etapă de evaluare și...

Asistat de Xi Jinping, Putin se pregătește de un război lung cu Occidentul

Prezența unui civil în fruntea ministerului apărării din Federația Rusă și recenta modificare a legii învățământului din China, prin care elevii din gimnaziu vor...
Ultima oră
Pe aceeași temă