12.7 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialDebut cu scandaluri în Liga I

Debut cu scandaluri în Liga I

Marius Şumudică, antrenorul liderului Astra Ploiești, poate fi suspendat, după sesizarea Comisiei de Integritate a Federaţiei Române de Fotbal, conform căreia  acesta  ar fi pariat, pe un cont online, pe meciuri din România.

Comisia de Integritate din cadrul Federației Române de Fotbal (FRF) are  date importante în dosarul care îl vizează pe Marius Șumudică. Antrenorul Astrei nu a vrut să comenteze subiectul, cerând clemenţă din partea presei şi spunând că-şi asumă orice greşeală pe care a făcut-o. „Este un dosar pe rol, am fost şi eu înştiinţat, deocamdată nu am ce să comentez. Cer puţină clemenţă din partea presei. În scurt timp se va afla totul. În momentul de faţă, vreau să-mi permiteţi să mă abţin. Comisiile îşi vor face datoria, eu voi face o conferinţă de presă şi voi pune totul la punct. Nu mă ascund, nu trag de timp, sper să se rezolve cât mai repede“, a declarat Marius Șumudică pentru Digi Sport. Chiar dacă se află într-o situaţie dificilă, antrenorul liderului Ligii 1 afirmă că e liniştit, că a urmărit toate evenimentele din ultimele două zile, că nu se teme de nimic.

„Sunt extrem de liniştit, de aia mi-am permis să vorbesc. M-am uitat, am văzut toate comentariile, mă bufnea râsul. Nu-mi este frică de absolut nimic, nu dau în spate niciodată. Ăsta sunt, natural. Dacă am făcut anumite greşeli mi le-am asumat. Sunt un om cât se poate de natural şi de corect. Orice boacănă aş face o recunosc. Dacă toată lumea e curioasă, să mai aibă puţină răbdare“, a încheiat antrenorul Astrei.

Sursele ProSport susţin că Şumudică a mizat în repetate rânduri sume ce variau între 500 şi 900 de euro pe diverse partide din Liga 1, dar şi pe meciuri din Liga Campionilor, Europa League sau ale echi­pelor naţionale U17, U19 şi U21 ale României. Dacă va fi găsit vinovat, Șumudică riscă o suspendare de doi ani şi o amendă de 300.000 de lei.

Adrian Porumboiu, fostul patron al clubului din Vaslui  a declarat că nu l-a văzut pe Marius Şumudică, în perioada în care a fost antrenorul echipei FC Vaslui, să intre într-o casă de pariuri, dar a avut un jucător pe care abia îl putea scoate din agenţii.

„Eu, Porumboiu, am lucrat cu el şi dacă Şumudică spune că acum e vinovat, îl cred, dacă zice că e nevinovat, la fel, îl cred sută la sută. Îl susţin şi mi se pare incorect ce se petrece acum cu Astra, echipa care are patronul în închisoare, acum a mai apărut şi problema asta cu antrenorul ei. Chiar în ziua în care a semnat contractul cu Vaslui am stat la o discuţie lungă cu Şumudică, de patru-cinci ore. Mi-a mărturisit că s-a lepădat de patima asta a jocurilor de noroc şi de pariuri. Mi-a zis «pariurile sunt jocuri de copii pe lângă viciul jocurilor de noroc, dar gata, am scăpat de ele». Cât timp a fost la Vaslui, nu l-am văzut niciodată pe Şumudică jucând la pariuri sau cu bilete, în schimb, un jucător de la acea vreme aproape că stătea numai într-o casă de pariuri, abia îl puteam scoate de acolo“, a declarat Adrian Porumboiu.

 

Hagi, nemulțumit de evoluția echipei sale

 

Gheorghe Hagi, antrenorul Viitorului, şi-a criticat jucătorii după înfrângerea de sâmbătă, scor 1-2, pe teren propriu, contra celor de la CSMS Iaşi.

„Vreau să felicit echipa din Iași pentru victorie, dar despre noi… Vedete de la început până la sfârșit! Nu pot să înțeleg ce s-a întâmplat, nu e nimic de înțeles. Le-am zis și în vestiar. M-am simțit… Nu vă zic ce le-am spus. Dar în viață înveți mereu. Trebuie să le dea de gândit de la căpitan până la ultimul jucător. Eu nu am înțeles cum poți să uiți fotbalul într-o săptămână! Pentru mine, e o chestiune incredibilă. Asta e, învățăm, muncim mai departe. Sunt numai vedete aici, e lotul vedetă! Star. Merg pe vârfuri“, a afirmat Hagi, la Digi Sport.

Florin Cernat (35 de ani) a fost dezamăgit de prestaţia Viitorului din primul meci oficial jucat în 2016. „Este cel mai slab meci făcut de noi acasă în acest sezon. Îmi pare rău că am pierdut cele trei puncte și ne-am dezamăgit suporterii. E greu să joci cu o echipă care se apără tot meciul pe trei linii. Jucau toate baloanele pe vârful lor de atac. Nu știu dacă e corect. Măcar noi am arătat că vrem să atacăm, vrem să înscriem. Ei s-au băgat cu toți fundașii în poartă. Am marcat târziu și n-am mai reușit să dăm și al doilea gol. Nu am mai avut altă posibilitate decât să tragem de la 25 de metri. Nu știu ce poți să faci când adversarii joacă cu 6 fundași centrali“, a declarat Florin Cernat.

Jucătorii şi membrii staff-ului tehnic de la Viitorul au participat ieri  la o şedinţă de analiză, în urma căreia a fost schimbată strategia pentru sezonul în curs.

Andrei Cristea (31 de ani) crede că CSMS Iaşi are şanse mari să ajungă în play-off. „Este o victorie foarte importantă pentru noi, deoarece avem, ca obiectiv, calificarea în play-off. Le mulţumim celor de la Târgu-Jiu, pentru victoria de la Târgu-Mureş, ne-a motivat succesul lor. Trebuie să fim realişti, avem şanse destul de mari la play-off. Gheorghe Hagi are o echipă foarte bună, îmi pare rău de Pecanha, dar, în fotbal, trebuie să profiţi de greşeli atunci când ele apar“, a spus Andrei Cristea, la Dolce Sport.

Cu 35 de puncte, CSMS Iaşi a egalat-o pe ASA Târgu-Mureş, echipa aflată pe ultima poziţie care asigură calificarea în play-off. Viitorul este pe locul doi, cu 43 de puncte, cu trei mai puţine faţă de liderul Astra.   

Rezultate și clasament din Liga I

Rezultatele înregistrate  în etapa a 24-a din Liga 1, programul celorlalte meciuri şi clasamentul competiţiei:

Vineri

ASA Târgu-Mureş – Pandurii Târgu Jiu 0-1.

 A marcat: Săpunaru 45+2’, din penalty.

Sâmbătă

FC Viitorul – CSMS Iaşi 1-2

Au marcat: Florin Tănase 90’, din penalty – Golubovic 45+2’, Viveiros 53’.

Astra Giurgiu – CFR Cluj 2-2

Au marcat: Boldrin 63’, 90+3’ – Juan Carlos Ruiz 38’, Victor Bruno 56’.

Duminică

CS Universitatea Craiova – Petrolul Ploieşti, 2-0

Au marcat: Vătăjelu 19’, Rocha 63’.

ora 16.30, Poli Timişoara – FC Voluntari (după închiderea ediției)

ora 19.00, Dinamo – FC Botoşani

Luni

ora 20.30, Concordia Chiajna – Steaua

Clasament

1. Astra Giurgiu                24           13            8           3           39-28        47

2. FC Viitorul                    24           12            7           5           46-26        43

3. Pandurii Târgu Jiu         24           12            7           5           31-24        43

4. Dinamo Bucureşti         23           11            8           4           30-23        41

5. Steaua Bucureşti            23           11            7           5           31-21        40

6. ASA Târgu-Mureş        24             8          11           5           26-20        35

7. CSMS Iaşi                     24             9            8           7           20-23        35

8. CS U Craiova                24             8            6         10           25-25        30

9. FC Botoşani                  23             6            8           9           30-32        26

10. *CFR Cluj                   24             7          10           7           29-24        25

11. Poli Timișoara             23             4            9         10           21-32        21

12. Concordia Chiajna       23             3            8         12           21-38        17

13. FC Voluntari               23             2            9         12           21-39        15

14. *Petrolul Ploieşti         24             2            8         14           16-31          8

Echipele precedate de semnul (*) au fost penalizate cu câte şase puncte de către Comisia de Licenţiere a FRF.

Cele mai citite

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...

Rusia – Ucraina, ziua 770: Biden vrea să trimită arme Kievului chiar de săptămâna această

Preşedintele american, Joe Biden, a afirmat că Statele Unite vor "începe să trimită arme şi echipamente în Ucraina chiar din această săptămână", după ce...

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă