9.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialDedu: Avem un mod al nostru de a pierde meciurile, indiferent de...

Dedu: Avem un mod al nostru de a pierde meciurile, indiferent de sport

Preşedintele FR Handbal, Alexandru Dedu, nu are reproșuri pentru elevele lui Tadici după eșecul în fața Ungariei, la Campionatul European, însă declară că românii au un mod al lor de a pierde meciuri. Tricolorele au fost învinse, cu toate că erau în avantaj cu 5 minute înainte de finalul partidei.

"Avem un mod al nostru de a pierde meciurile şi nu e vorba doar de handbal, ci cam de toate sporturile. Ne batem, luptăm, dar nu ştim să jucăm finalurile. E o mare mâhnire, nu am fost nicio secundă mai slabi ca Ungaria, sper să tragem învăţăminte şi ştiu sigur că fetele se vor bate în toate meciurile rămase de jucat. Am jucat acasă la Ungaria, Gorbicz nu a fost în echipa lor, dar nici la noi nu a fost Manea, de exemplu. Aveam două goluri, mai erau şase minute din meci, dacă mai dădeam un gol … Învăţăm! Eu nu le reproşez nimic fetelor, s-au bătut pentru victorie", a spus Dedu, conform Mediafax.

Preşedintele FR Handbal a mai precizat, privind următorul meci al României din grupa I, cu Spania, de luni, că "trebuie să arătăm că suntem mai buni".

Naţionala de handbal feminin a României a fost învinsă, sâmbătă, la Debrecen, de reprezentativa Ungariei, cu scorul de 20-19 (10-8), în primul meci din grupa principală I a Campionatului European.

Tot sâmbătă s-au disputat şi celelalte partide din grupa I, între Polonia-Danemarca, scor 19-28 (9-9) şi Spania-Norvegia, scor 26-29 (16-16). Astfel, după prima etapă din grupa I, clasamentul este condus de Norvegia 6 puncte, urmată de Ungaria şi Spania, cu câte 4, Danemarca 3, România 1 şi Polonia 0 puncte.

Celelalte partide din cadrul grupei I se vor disputa luni, după programul Spania-România (ora 17.00, în direct la TVR 2), Polonia-Norvegia şi Ungaria-Danemarca, şi miercuri, între Polonia-România (ora 17.00, în direct la TVR 2), Spania-Danemarca şi Ungaria-Norvegia.

După disputarea partidelor din grupele principale, primele două clasate vor juca semifinalele, în 19 decembrie, pentru ca finalele pentru medalii să aibă loc în 21 decembrie. La nivel de meciuri de clasament final se va juca doar pentru locurile 5-6, în 19 decembrie, între echipele care au ocupat locul 3 în grupele principale.

La ediţia din 2012, naţionala României a ocupat locul 10, ultima medalie obţinută fiind la ediţia din 2010 – bronz. Turneul final al CE din 2016 va avea loc în Suedia, între 4-18 decembrie.

Deţinătoarea titlului european este Muntenegru.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă