10.3 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialDedu îi felicită pe handbaliștii U21: Sunt mândru de cum au purtat...

Dedu îi felicită pe handbaliștii U21: Sunt mândru de cum au purtat tricoul României

Preşedintele FR de Handbal, Alexandru Dedu, i-a felicitat pe componenții naționalei U21 pentru calificarea la Campionatul Mondial din 2015 și le-a promis că săptămâna aceasta vor sosi și primele promise.

"Una şi cu una fac două, pot spune că a fost un turneu de foarte bună caliate, cu adversare de calitate şi echipe valoroase, precum Croaţia, vicecampioana mondială, iar saltul pe care aceşti copii l-au făcut din primăvară, iar acum au eliminat şi Croaţia şi Slovenia, prezente la toate turneele finale, este fantastic. Este un rezultat fenomenal, merită toată cinstea şi admiraţia, începând cu staful tehnic", a spus preşedintele FR Handbal, Alexandru Dedu, potrivit Mediafax.

El a precizat că îi va invita la un pahar de vin pe jucători după ce îi va felicita.

"Ieri le-am spus că orice s-ar întâmpla în meciul decisiv de astăzi, cu Slovenia, îi felicit şi sunt mândru de cum au purtat tricoul României pe ei şi cum au luptat. Acum, după calificare, îi voi felicita şi mai mult şi le voi spune că prima promisă va veni săptămâna viitoare, după care îi voi invita la un pahar cu vin. Nu doresc să comentez pe marginea cuatumului primelor, pot doar să spun că sunt prime consistente pentru nivelul lor de vârstă", a mai spus Dedu.

Naţionala de handbal masculin tineret a României s-a calificat duminică, la Piteşti, la Campionatul Mondial din 2015, la 10 ani de la ultima performanţă similară, după ce a învins reprezentativa Sloveniei, cu scorul de 27-26 (15-17), în ultimul meci din grupa 6 europeană de calificare. Anterior, la turneul de la Piteşti, România a învins Bulgaria, cu scorul de 38-20 (22-9), iar apoi a remizat cu Croaţia, scor 23-23 (11-10). Astfel, România încheie pe primul loc cu 5 puncte, la fel ca şi Croaţia, dar care este pe locul 2, cu golaveraj inferior, urmate de Slovenia cu 2 puncte şi Bulgaria 0, tricolorii antrenaţi de Ovidiu Mihăilă calificându-se la turneul final al CM din Brazilia.

Conform regulamentului, doar prima clasată din fiecare din cele opt grupe europene preliminare obţine calificarea la turneul final al Campionatului Mondial under 21, găzduit în 2015 de Brazilia.

Campionatul Mondial din Brazilia va avea loc între 19 iulie şi 2 august. La ultima participare în competiţie, în 2005, România s-a clasat pe locul 6.

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 766: Doi morți într-un atac cu drone asupra regiunii Belgorod

Un atac ucrainean cu dronă a făcut doi morţi în regiunea rusă de frontieră Belgorod, în vestul ţării, a informat guvernatorul local, în această...

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...

Rusia – Ucraina, ziua 766: Doi morți într-un atac cu drone asupra regiunii Belgorod

Un atac ucrainean cu dronă a făcut doi morţi în regiunea rusă de frontieră Belgorod, în vestul ţării, a informat guvernatorul local, în această...
Ultima oră
Pe aceeași temă