10.6 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialDezastru în sportul rusesc. Noi cazuri de dopaj

Dezastru în sportul rusesc. Noi cazuri de dopaj

Opt sportivi ruşi care au participat la Jocurile Olimpice 2012 de la Londra au fost depistaţi pozitiv după noi analize, a anunţat Comitetul Olimpic Rus (COR), cu mai puţin de o săptămână după ce s-a anunţat că au fost depistat pozitiv 14 concurenţi ruşi de la JO 2008 de la Beijing, informează AFP. 

“Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) a informat oficial Comitetul Olimpic Rus (COR) că rezultatele noilor eşantioane prelevate în timpul Jocurilor Olimpice de la Londra au dat rezultate pozitive (…) pentru opt sportivi ruşi la trei discipline”, a indicat COR într-un comunicat citat de Agerpres

“Conform regulamentelor internaţionale, numele sportivilor nu va fi divulgat înainte de analiza eşantionului B”, precizează comunicatul. 

COR a anunţat deja marţi că 14 sportivi ruşi participanţi la JO 2008 de la Beijing au fost depistaţi pozitiv după noi analize. 

Responsabila juridică a COR, Aleksandra Brilliantova, a afirmat atunci că eşantioanele B vor fi analizate pe 31 mai şi 1 iunie de laboratorul antidoping de la Lausanne (Elveţia). 

Federaţia rusă de atletism a anunţat marţi că orice atlet rus prins dopat va fi privat de JO de la Rio. Atletismul rus, în centrul unui imens scandal de dopaj, este acum suspendat din orice competiţie internaţională. 

Aceste anunţuri vin la mai puţin de o săptămână după ce CIO a precizat că 31 de sportivi din 12 ţări au fost depistaţi pozitiv în urma unor noi analize ale eşantioanelor lor datând din 2008. 

Aceste analize vin după colaborarea cu Agenţia Mondială Antidoping (AMA) şi federaţiile internaţionale, a indicat CIO, care doreşte “să-i împiedice pe toţi sportivii dopaţi să participe la Jocurile de la Rio”. 

Federaţia internaţională de atletism (IAAF) va decide pe 17 iunie dacă atleţii ruşi vor fi prezenţi sau nu la Rio. 

Cele mai citite

Marseille, Atalanta, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat în „careul de ași” al Europa League

Olympique Marseille, Atalanta Bergamo, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat joi seară în semifinalele Europa League, după meciurile din manşa secundă a „sferturilor”. Liverpool...

VIDEO. Cătălin Cîrstoiu: “Îmi pare rău că nu l-am ascultat pe Traian Băsescu”

Cătălin Cîrstoiu, candidatul comun PSD - PNL la Primăria Capitalei, a vorbit, înt-o conferință de presă, despre expunerea publică ce i-a adus "mult rău"...

Diversitatea ochelarilor: opțiuni remarcabile care îți atrag atenția

În căutarea perechii perfecte de ochelari, oamenii descoperă o gamă largă de opțiuni care depășesc simpla corectare a vederii. Dincolo de funcționalitatea lor esențială,...
Ultima oră
Pe aceeași temă