13.1 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialDoliu în lumea cicliștilor. Doi sportivi au murit, al treilea e în...

Doliu în lumea cicliștilor. Doi sportivi au murit, al treilea e în spital

Ciclistul belgian Antoine Demoitie, în vârstă de 25 ani, a încetat din viaţă după un accident produs în timpul celei de-a 78-a ediţii a cursei clasice Gent-Wevelgem, desfăşurată duminică, informează AFP, citată de Agerpres.

Demoitie, component al echipei Wanty-Gobert, a suferit o căzătură gravă, la aproximativ 150 km după start, fiind apoi de o motocicletă în timp ce se afla la pământ. 

Accidentul s-a produs la Sainte-Marie Capelle, în zona franceză a Flandrei, rutierul fiind transportat de urgenţă la un spital din Lille, unde a decedat, a anunţat jandarmeria franceză. 

Cursa Gent-Wevelgem a fost marcată, de asemenea, de accidentul lui Jens Debusschere, fost campion al Belgiei, care a suferit o comoţie cerebrală şi alte leziuni grave tot după o căzătură. 

Antoine Demoitie este al doilea ciclist belgian care şi-a pierdut viaţa în weekend, după Daan Myngheer (22 ani), care a suferit un infract sâmbătă, în timpul cursei Criterium internaţional, desfăşurată în sudul Franţei. 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Liniile STB care duc la Arena Națională, modificate cu ocazia partidei FCSB – Rapid

În această sâmbătă, liniile 86, 90 și 143 vor funcționa pe trasee temporar modificate, informează Societatea de Transport București (STB). “Cu ocazia organizării meciului de...

Rătăciri din necunoaștere

Necunoașterea nu are doar efectul banal al nepriceperii. Îl are adesea și pe cel al opunerii la adevăruri ale vieții și la fapte. Perseverența...

Bayer Leverkusen, de neoprit! Trupa lui Xabi Alonso a stabilit un nou record în fotbalul european

Bayer Leverkusen, formația pregătită de spaniolul Xabi Alonso, a devenit prima echipă din cele cinci mari ligi europene de fotbal care reuşeşte o serie...
Ultima oră
Pe aceeași temă