7.7 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăSpecialDouă românce luptă în finalele turneului de tenis din Australia: Niculescu la...

Două românce luptă în finalele turneului de tenis din Australia: Niculescu la simplu, Olaru la dublu

Jucătoarea română de tenis Monica Niculescu va juca finala de simplu a turneului WTA de la Hobart (Australia), dotat cu premii totale de 226.750 dolari, după ce ucraineanca Lesia Țurenko s-a retras înaintea semifinalei de vineri, informează Agerpres.

La rândul ei, Raluca Olaru s-a calificat în finala de dublu.

Raluca Olaru și ucraineanca Olga Savciuk s-au calificat, vineri, în finala de dublu, după 6-4, 6-2 cu cuplul Mandy Minella (Luxemburg)/Anastasija Sevastova (Letonia). Olaru și Savciuk vor juca a doua lor finală consecutivă, după cea pierdută la Shenzhen, sâmbătă.

Adversarele din ultimul act vor fi câștigătoarele meciului dintre Demi Schuurs (Olanda)/Renata Voracova (Cehia) și Gabriela Dabrowski (Canada)/Zhaoxuan Yang (China), favoritele numărul trei.

La rândul ei, Monica Niculescu joacă în finală după ce s-a retras ucraineanca Lesia Țurenko.

Țurenko, numărul 61 mondial, fusese nevoită să se retragă din aceleași motive medicale și din turneul de la Brisbane, săptămâna trecută.

”Din nefericire, nu pot juca semifinala de la Hobart. Sunt foarte dezamăgită, deoarece încă nu mă simt bine și mi-e tot mai rău când joc, motiv pentru care sunt nevoită să mă retrag din semifinală. Sper că mă voi simți mai bine în curând. Iau medicamente și sper să mă simt mai bine la Melbourne”, a declarat ucraineanca pentru site-ul turneului tasmanian.

Monica Niculescu, 40 WTA, i-a transmis urări de bine Lesiei Țurenko.

”Îmi pare rău pentru ea, dar sper să se simtă mai bine la Australian Open. Ar fi fost un meci dificil contra ei, dar îi urez toate cele bune. Îi urez să fie sănătoasă”, a spus Niculescu, care s-a confruntat și ea cu o durere abdominală în sfertul de finală de joi, dar și-a reasigurat fanii că va fi pregătită pentru finala de sâmbătă.

”Cu siguranță voi fi bine. Mâine vor da tot ce am mai bun”, a afirmat Niculescu.

Niculescu (29 ani) câștigase singurul său meci de până acum cu Lesia Țurenko (27 ani, 71 WTA), în 2011, în calificări la Indian Wells, cu 6-2, 6-3.

Monica Niculescu are două titluri la Hobart, ambele la dublu, în 2012 (alături de Irina Begu) și în 2014 (alături de Klara Koukalova).

În finala de simplu de la Hobart, Monica o va înfrunta pe câștigătoarea dintre belgianca Elise Mertens și croata Jana Fett. Niculescu și-a asigurat un cec de 21.400 dolari și 180 de puncte WTA.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Votul din Consiliul de Securitate al ONU ce cere în premieră o „ încetare imediată a focului în Gaza” a fost salutat pe plan...

Votul de luni asupra unei rezoluţii a Consiliului de Securitate al ONU care cere pentru prima dată "încetarea imediată a focului" în Fâşia Gaza,...

Votul din Consiliul de Securitate al ONU ce cere în premieră o „ încetare imediată a focului în Gaza” a fost salutat pe plan...

Votul de luni asupra unei rezoluţii a Consiliului de Securitate al ONU care cere pentru prima dată "încetarea imediată a focului" în Fâşia Gaza,...

Ciolacu vede în capela de la Parlament un simbol al angajamentului nostru față de valorile naționale

Capela ortodoxă din Parlament nu este doar un loc de liniște și refugiu în fața provocărilor și tensiunilor zilnice, ci și un simbol al...
Ultima oră
Pe aceeași temă