20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialDuel 100% românesc: Sorana Cîrstea o elimină pe Andreea Mitu, în sferturile...

Duel 100% românesc: Sorana Cîrstea o elimină pe Andreea Mitu, în sferturile turnului ITF de la Croissy-Beaubourg

Sorana Cîrstea (locul 147 WTA) a câştigat, joi, meciul cu Andreea Mitu (112 WTA), scor 7-6 (4), 6-1, în sferturile de finală ale turneului ITF de la Croissy-Beaubourg, Franţa, dotat cu premii totale în valoare de 50.000 de dolari, potrivit site-ului oficial al competiţiei. 

Meciul a durat o oră şi 31 de minute. Pe durata partidei, Sorana (25 de ani) a servit 3 aşi şi a comis o dublă greşeală, în timp Andreea Mitu (24 de ani) a comis două duble greşeli. 

A fost a treia întâlnire directă dintre cele două tenismene din România. Sorana Cîrstea s-a impus în 2015, în turneul ITF pe zgură de la Contrexeville (Franţa), scor 6-3, 7-6. Tot în 2015, Andreea Mitu a câştigat în optimile de finală ale turneului de la Bucureşti, pe zgură, scor 5-7, 6-2, 6-4.

Pentru participarea în turneul pe suprafaţă dură în sală de la Croissy-Beaubourg, Andreea Mitu va primi 18 puncte în clasamentul WTA. De cealaltă parte, Sorana Cîrstea are asigurate 36 de puncte WTA pentru prezenţa în semifinalele turneului din Franţa.

În semifinalele turneului de tenis de la Croissy-Beaubourg, Franţa, Sorana Cîrstea va întâlni învingătoarea confruntării dintre Ons Jabeur (Tunisia, locul 230 WTA) şi Pauline Parmentier (Franţa, 111 WTA). Franţuzoaica este favorita cu numărul 2 la câştigarea trofeului, în timp ce Sorana Cîrstea este cap de serie numărul 7.

Sorana Cîrstea vrea să revină în elita tenisului feminin şi a înregistrat rezultate foarte bune în acest an. Sportiva româncă, care a ocupat locul 21 WTA, a câştigat 19 meciuri şi a pierdut 4 în circuitul WTA în 2016. Sorana a ajuns în finala turneului ITF de la Guaruja (hardcourt), a câştigat turneul ITF de la Bertioga (hardcourt) şi a bifat două semifinale pe zgura din Brazilia, la Rio de Janeiro şi Sao Paolo. 

Cele mai citite

Preşedintele CJ Prahova, Iulian Dumitrescu, încă 60 de zile de control judiciar

Procurorii anticorupţie au prelungit cu încă 60 de zile măsura preventivă a controlului judiciar faţă de preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Prahova, Iulian Dumitrescu, au...

Tarifele polițelor de asigurare obligatorie rămân plafonate până la 30 iunie 2024

Executivul a aprobat actul normativ promovat de Ministerul Finanțelor și elaborat de Autoritatea de Supraveghere Financiară prin care prelungește cu trei luni perioada de...

Luis Rubiales, fostul președinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, ar putea ajunge la închisoare

Luis Rubiales, fostul preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, riscă să ajungă la închisoare din cauza problemelor ce continuă după finala Cupei Mondiale de...
Ultima oră
Pe aceeași temă