17.3 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSpecialDulgheru s-a calificat în finala turneului de la Kuala Lumpur. Urmează o...

Dulgheru s-a calificat în finala turneului de la Kuala Lumpur. Urmează o jucătoare de top

Alexandra Dulgheru, locul 94 WTA, s-a calificat în finala turneului WTA International de la Kuala Lumpur (Malaysia), după ce a învins-o pe australianca Jarmila Gajdosova, cap de serie numărul 4 şi locul 52 WTAd. Românca va avea o adversară de top în actul final.

Dulgheru a învins-o, cu scorul de 5-7, 7-5, 7-6 (7/4), pe australianca Jarmila Gajdosova în cadrul unui meci care a durat trei ore, 14 minute şi 50 de secunde.

Jucătoarea daneză Caroline Wozniacki, locul 5 WTA şi principala favorită, s-a calificat, sâmbătă, în finala turneului de la Kuala Lumpur (Malaysia), dotat cu premii totale de 250.000 de dolari, şi o va întâlni în ultimul act al competiţiei pe Alexandra Dulgheru, conform Mediafax.

Wozniacki a învins-o în semifinale, cu scorul de 6-2, 6-2, într-o oră şi 17 minute, pe Su-Wei Hsieh din Taiwan, locul 181 WTA, beneficiară a unui wild card.

Alexandra Dulgheru şi Caroline Wozniacki au mai fost adversare până în prezent de două ori, ambele meciuri fiind câştigate de sportiva daneză. Wozniacki a învins-o pe Dulgheru în 2010, în turul trei la Roland Garros (6-3, 6-4), iar în acest an, în turul doi al turneului de la Doha, a beneficiat de abandonul româncei (6-1, 3-0).

Pentru Alexandra Dulgheru, 25 de ani, fostă ocupantă a locului 26 în 2011, aceasta este a treia finală din carieră. Ea a mai jucat două finale în circuitul WTA, ambele la Varşovia, în 2009 şi 2010, şi de fiecare dată şi-a trecut în palmares titlul la turneul polonez de categorie Premier.

Dulgheru a reuşit o performanţă destul de rară în circuit, cucerind primul trofeu din capitala Poloniei când ocupa locul 201 WTA şi după ce a jucat în calificări. Acest succes a propulsat-o pentru prima dată în Top 100 WTA, pe locul 83.

Prezenţa în finală este recompensată la Malaysian Open cu un premiu de 21.400 de dolari şi cu 180 de puncte WTA.

Cele mai citite

Dan Șucu, prima reacție după ce Rapidul a ratat toate obiectivele în acest sezon

După ce Rapidul a ratat toate obiectivele în acest sezon, Dan Şucu se declară dezamăgit și afirmă că managerii nu au apărat interesele clubului...

Semifinale Liga Campionilor: Borussia Dortmund a învins-o pe Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0)

Borussia Dortmund a învins-o pe Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0), miercuri seara, pe teren propriu, în prima manşă a semifinalelor Ligii Campionilor...

Procurorul Daniel Horodniceanu a câștigat procesul cu Poliția Română, deși circula cu 170 km/h

Judecătorii au decis să îi dea câștig de cauză lui Daniel Horodniceanu, vicepreședinte al Consiliului Superior al Magistratorii (CSM), chiar dacă a fost prins...
Ultima oră
Pe aceeași temă