16 C
București
miercuri, 22 mai 2024
AcasăSpecialHandbal: După ce a câștigat Liga Campionilor, antrenorul danez Kim Rasmussen și-a...

Handbal: După ce a câștigat Liga Campionilor, antrenorul danez Kim Rasmussen și-a anunțat plecarea de la CSM București

Antrenorul danez Kim Rasmussen, care a reușit să câștige cu echipa CSM București Liga Campionilor, a anunțat că nu va mai continua pe banca tehnică a echipei de handbal începând din sezonul următor, toate drumurile lui ducând către Budapesta.

La Budapesta, a cucerit Liga Campionilor cu formaţia bucureşteană și îşi va continua activitatea, la Naţionala feminină a Ungariei. Deocamdată, nici forul maghiar, nici campioana României nu au anunţat nimic oficial pe această temă, însă, în cele două zile de competiţii ale turneului Final 4, în centrul de presă, s-a vorbit mult despre că Rasmussen va rămâne în capitala Ungariei.

Discuţiile, care au fost demarate cu mult timp înainte de faza finală a Ligii Campionilor, au fost confirmate inclusiv de Katalin Palinger, una dintre cele mai importante personaje ale Federaţiei Ungare. 

Imediat după finala cu Gyor (29-26 după aruncările de la 7 metri), Kim Rasmussen nu a vrut să vorbească despre viitorul său. Echipa a revenit luni la Bucureşti, însă nimeni nu a putut face vreun plan, nu s-au purtat discuţii, în condiţiile în care toată ziua a fost ocupată cu acţiuni de protocol, inclusiv o vizită la preşedintele ţării, Klaus Iohannis.

Marţi, problemele au început să se clarifice, fără a veni însă nicio informaţie oficială: Kim Rasmussen va pleca la sfârşitul sezonului de la CSM Bucureşti, el având deja un acord cu naţionala Ungariei.

Antrenorul danez şi-a desfăşurat activitatea în ultimele luni la CSM Bucureşti, dar a pregătit în paralel şi naţionala Poloniei. Acel rol dublu nu va mai fi posibil şi din vară.

Lucrurile sunt foarte clare din perspectiva conducătorilor de la Budapesta: Federația îl doreşte full-time, cu drepturi exclusive. În aceste condiţii, oficialii bucureşteni au înţeles că trebuie să găsească o altă variantă de antrenor pentru CSM, în tentativa de a-şi apăra titlul în Liga Campionilor, în sezonul viitor.

Kim Rasmussen a demonstrat o dată în plus ce calități de antrenor posedă, mai ales după turneul Ligii Campionilor, unde a gestionat perfect competiția, prin toate deciziile pe care le-a luat cu Vardar, dar mai ales Gyor. Danezul-ul a riscat la Budapesta şi a câştigat cel mai dorit trofeu. 

Întreaga carieră a lui Kim Rasmussen a explodat după un joc câştigat paradoxal chiar în fața împotriva României, la Mondialul din 2013 (a câştigat cu 31-29 stând pe banca tehnică a Poloniei).

Din acel moment, antrenorul danez a devenit cunoscut în ţară, dar și în întreaga Europă. În sezonul 2014-2015, HCM Baia Mare a vrut să-l aducă în echipă, după ce s-a despărţit de Costică Buceschi, dar negocierile au eşuat, astfel că echipa campioană de atunci s-a reorientat către Tone Tiselj.

Conducerea grupării din Baia Mare l-a vrut pe  Rasmussen şi în vara trecută, în echipă cu Aurelian Roşca, dar nu a reuşit să-l convingă să semneze un contract.

În cele din urmă, danezul a semnat cu CSM şi a ajuns la apogeu. Drept urmare, şi ofertele au început să curgă pe bandă rulantă,devenind o variantă şi pentru alte echipe naţionale.

În aceste condiții, CSM Bucureşti este nevoită să caute un înlocuitor pentru Kim Rasmussen. Primul nume vehiculat este Jakob Vestergaard, cel despre care s-a spus că va veni la CSMB, după ce a întrerupt colaborarea cu naţionala Germaniei. Un alt antrenor intrat în radarul campioanei Europei este selecţionerul Spaniei, Jorge Duenas. 

Cele mai citite

Israelul face un abuz grav asupra Associated Press: i-a închis transmisiunea în direct a acesteia pe tema evenimentelor din Fâşia Gaza

Associated Press a anunţat că oficiali israelieni au confiscat o cameră video şi echipament de emisie aparţinând agenţiei de presă şi au închis transmisiunea...

Iohannis, vizită la Piatra Craiului

Preşedintele Klaus Iohannis va vizita, astăzi, Parcul Naţional "Piatra Craiului", cu prilejul Zilei Internaţionale a Biodiversităţii şi în marja Zilei Europene a Parcurilor Naţionale,...

Ciolacu se întoarce cu blugi turcești în coaliție. Cracul mai scurt e pentru PNL

Ilustrație: Marian Avramescu Deoarece, indiferent cât de mult rahat de Buzău ești pregătit să mănânci și să oferi în super anul electoral în curs,...
Ultima oră
Pe aceeași temă