9.1 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăSpecialEchipa Cluj Crusaders dorește titlul național

Echipa Cluj Crusaders dorește titlul național

După ce anul trecut pionierii fotbalului american clujean au fost nevoiţi să se mulţumească doar cu medalia de bronz, anul acesta, formația Cluj Crusaders doreşte să se revanşeze şi să atace titlul de campioană din finala RO-BOWL VI, care va avea loc în luna iunie.

”În perioada de relaxare, componenţii echipei s-au implicat în activităţi de promovare a fotbalului american în România, încercând să atragă, totodată, fonduri pentru echipă şi jucători noi. Devenit deja o tradiţie pentru iubitorii fotbalului american din urbe, «cruciaţii» au organizat un nou concert în cadrul American Football Party şi Crusaders Awards, unde clubul şi-a premiat elitele sportive”, spun reprezentanții clubului clujean.

Pentru pregătirea noului sezon competiţional, băieţii au efectuat două cantonamente în împrejurimile Clujului şi şi-au desfăşurat antrenamentele atât în aer liber, în Sala Sporturilor „Horia Demian”. Verificarea progreselor a fost efectuată prin intermediul meciurilor amicale disputate în compania celor de la Mureş Monsters şi Jászberény Wolverines.

Spre deosebire de sezonul trecut, anul acesta Campio­natul Naţional de Fotbal American (CNFA) se numeşte Liga Echipelor de Fotbal American (LEFA) şi se va împărţi în două conferinţe geografice. Conferința Nord-Vest (CNV) este formată din Cluj Crusaders, Timișoara 89ers şi Reșița Locomotives, iar Mureș Monsters, Bucharest Warriors şi campioana anului trecut, Bucharest Rebels, alcătuiesc Conferința Sud-Est (CSE). ”Noutatea sezonului 2015 este că meciurile se vor disputa în format tur-retur și vom avea și meciuri între echipele celor două conferințe.

Competiţia începe pe 21 martie 2015, iar echipa Cluj Crusaders va disputa primul meci la Reşiţa. Nou-formata echipă, Reşiţa Locomotives, este debutantă în cadrul campionatului şi este produsul scindării echipei Timişoara 89ers”, mai spun reprezentanții clubului clujean.

Cele mai citite

Simona Halep s-a retras oficial de la Madrid! „Experienţa îmi spune să nu mă grăbesc”

Simona Halep a anunţat că s-a retras de la turneul WTA 1.000 de la Madrid, care va avea loc în perioada 23 aprilie-5 mai. „Din...

Simona Halep s-a retras oficial de la Madrid! „Experienţa îmi spune să nu mă grăbesc”

Simona Halep a anunţat că s-a retras de la turneul WTA 1.000 de la Madrid, care va avea loc în perioada 23 aprilie-5 mai. „Din...

Președintele Iohannis a ajuns în Coreea de Sud

Delegația oficială condusă de președintele Klaus Iohannis a ajuns în Coreea de Sud, într-o vizită care va dura trei zile. Cele mai importante momente din...
Ultima oră
Pe aceeași temă