9.8 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialEchipa de Sabie a României s-a calificat în penultima fază a Mondialelor...

Echipa de Sabie a României s-a calificat în penultima fază a Mondialelor de la Rio

Echipa masculină de sabie a României a obținut biletele pentru faza semifinalelor la Campionatele Mondiale de scrimă pe echipe la probe neolimpice de la Rio de Janeiro. Tricolorii au depășit echipa Italiei, campioana en titre, cu 45-43, în sferturile de finală.

Echipa antrenată de Mihai Covaliu şi formată din Tiberiu Dolniceanu, Alin Badea, Iulian Teodosiu şi Ciprian Gălăţanu (care nu a evoluat contra Italiei) va întâlni în penultimul act puternica formație a Rusiei, care a dispus de Coreea de Sud cu 45-41. Italia la rândul ei a trecut în optimi de Argentina cu 45-26 şi s-a aflat pentru a 12-a oară consecutiv în sferturi la Mondiale.

Squadra Azzurra a învins România anul trecut în sferturi cu 45-32 în drumul său spre titlul mondial. Ultima oară când Italia a ratat intrarea în careul de aşi a fost în 2014, pierzând cu 39-45 în faţa Ungariei.

Iulian Teodosiu a început excelent meciul, dispunând cu 5-2 de Luigi Samele, Tiberiu Dolniceanu a mărit avantajul tricolorilor (10-5) după releul cu Diego Ochiuzzi, dar Alin Badea a fost surclasat de Luca Curatoli şi Italia a preluat conducerea cu 15-12.

Teodosiu a redus din diferenţă după duelul cu Ochiuzzi (20-18), dar Samele a mărit ecartul (25-21) în disputa cu Badea. Dolniceanu a câştigat în faţa lui Curatoli, dar Italia încă păstra un avans de trei puncte, 30-27.

Ochiuzzi l-a mărit după confruntarea cu Alin Badea, 35-31, Curatoli a dus diferenţa la cinci tuşe, 40-35, după duelul cu Teodosiu, dar Tiberiu Dolniceanu a avut o prestaţie de excepţie în ultimul releu, câştigând cu 10-3 în faţa lui Samele şi aducând victoria cu 45-43 şi calificarea în semifinale.

Tricolorii au atins sferturile de finală la ultimele şapte ediţii ale Mondialelor, dar la ultimele două nu au reuşit să prindă semifinalele. România a învins China în optimi, cu 45-36. Iran şi Ungaria se vor înfrunta în cealaltă semifinală.

Cele mai citite

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...
Ultima oră
Pe aceeași temă