13.1 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialEchipa ideală a CE de handbal feminin: o româncă, cel mai bun...

Echipa ideală a CE de handbal feminin: o româncă, cel mai bun inter stânga din Europa

Echipa ideală a Campionatului European de handbal feminin include și o româncă. Cristina Neagu a fost votată cel mai bun inter stânga din Europa, astfel că ea apare în echipa de vis a turneului din Ungaria și Croația.

Pentru postul de inter stâng, Neagu, cea mai bună jucătoare a lumii în 2010 le-a avut contracandidate pe Estavana Polman (Olanda), Zsuzsanna Tomori (Ungaria), Gnonsiane Niombla (Franța) și Milena Knezevic (Muntenegru), conform Agerpres.

Neagu, cea mai bună jucătoare a României la acest turneul, ocupă locul al doilea în clasamentul marcatoarelor, cu 49 de goluri (plus 23 de assist-uri), devansată de suedeza Isabelle Gullden, 58 goluri. Gullden a fost desemnată și cea mai bună jucătoare a competiției, echipa Suediei învingând, în finala mică, Muntenegrul.

În echipa ideală a turneului mai figurează și o reprezentantă a Spaniei, extrema dreaptă Carmen Martin, jucătoare legitimată la CSM București, . În schimb, Camilla Herrem (Norvegia), care evoluează la HCM Baia Mare, nu a reușit să fie aleasă pe postul de extremă stânga, unde a fost votată daneza Maria Fisker. 

Peste 18.000 de iubitori ai handbalului au votat pentru echipa ideală, voturile internauților contând în proporție de 40 la sută, iar restul fiind opțiunea experților (MVP-ul a fost ales exclusiv de experți).

În echipa ideală figurează trei reprezentante ale Norvegiei, portarul Silje Solberg, pivotul Heidi Loke și interul dreapta Nora Mork. Cea mai bună apărătoare a fost aleasă suedeza Sabina Jacobsen.

Echipa ideală la EURO 2014: Silje Solberg (Norvegia/portar) — Maria Fisker (Danemarca/extremă stânga), Cristina Neagu (România/inter stânga), Kristina Kristiansen (Danemarca/centru), Heidi Loke (Norvegia/pivot), Nora Mork (Norvegia/inter dreapta), Carmen Martin (Spania/extremă dreapta).

CE de handbal s-a încheiat, duminică, după finala dintre Norvegia — Spania, disputată la Budapesta. Nordicele și-au trecut în palmares al șaselea titlu, după ce le-au învins pe iberice cu scorul de 28-25. 

Cele mai citite

Dan Podaru candidează din partea PER la funcția de primar al sectorului 1

Fostul consilier local Dan Podaru va fi candidatul Partidului Ecologist Român pentru funcția de primar al sectorului 1, după ce formațiunea sa politică, Alianța...

Emma Răducanu, în sferturile de finală ale turneului de la Stuttgart

Britanica Emma Răducanu s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA 500 de la Stuttgart, după ce a învins-o în două seturi, cu...

Marseille, Atalanta, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat în „careul de ași” al Europa League

Olympique Marseille, Atalanta Bergamo, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat joi seară în semifinalele Europa League, după meciurile din manşa secundă a „sferturilor”. Liverpool...
Ultima oră
Pe aceeași temă