18.7 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialEșec în Cupa Davis

Eșec în Cupa Davis

Spania a învins România, după victoria obţinută ieri de Roberto Bautista Agut (nr. 15 ATP) în faţa lui Florin Mergea, în turul doi al Cupei Davis, Grupa I valorică a zonei Europa/Africa, şi va juca în barajul pentru promovarea în Grupa Mondială.

Roberto Bautista Agut s-a impus în faţa lui Florin Mergea, înlocuitorul lui Marius Copil, accidentat, cu scorul de 6-4, 6-3, 6-2. După acest meci, Spania obţinuse trei victorii faţă de doar una a României, astfel încât s-a calificat indiferent de rezultatul întâlnirii de la Cluj-Napoca dintre Adrian Ungur şi Feliciano Lopez.

Schimbarea lui Marius Copil cu Florin Mergea din primul meci al celei de a treia zi a confruntării din Cupa Davis l-a luat prin surprindere pe numărul 15 mondial, potrivit Agepres. Spaniolul a avut iniţial impresia că Mergea, un specialist al probei de dublu care nu a mai jucat un meci oficial de simplu de mai mulţi ani, va fi o pradă uşoară şi nu va trebui să se întrebuinţeze prea mult. Primele ghemuri l-au contrazis însă, jucătorul român reuşind să se ridice la nivelul adversarului său şi chiar să realizeze primul break al întâlnirii. Românul a condus în primul set cu 4-2, lucru care i-a surprins până şi pe cei mai optimişti spectatori din Sala Polivalentă. Din păcate, Agut a schimbat rapid tactica şi până la sfârşitul setului nu a mai pierdut nici un ghem, impunându-se cu 6-4.

În setul secund, Roberto Bautista Agut a început să îşi arate din ce în ce mai mult valoarea. Tenismenul a jucat mult mai agresiv, forţându-l pe Florin Mergea să greşească. Iar în al şaselea ghem al setului a realizat şi break-ul, preluând imediat conducerea cu 5-2. Florin Mergea şi-a mai câştigat o dată serviciul, dar setul era deja jucat. Spaniolul, care a servit patru aşi în acest set, faţă de cei trei ai românului, a câştigat cu 6-3.

Al treilea şi ultimul set a fost dominat în întregime de jucătorul spaniol, care a câştigat pe serviciul lui Florin Mergea chiar din primul ghem. Acesta din urmă a încercat de mai multe ori slice-ul, dar de fiecare dată mingea s-a oprit în fileu. Jucătorul român a avut un moment mai bun în ghemul patru, când a fost aproape de a restabili egalitatea. Cele două mingi de break au fost însă salvate de spaniol care s-a distanţat la 3-1, iar apoi a realizat break-ul ducând scorul la 4-1. În ghemul următor, la 40-0 pentru Agut, Mergea a reuşit să câştige cel mai spectaculos punct al meciului într-un duel la fileu cu spaniolul care i-a ridicat în picioare pe cei 4.000 de spectatori prezenţi în sală. A fost însă o palidă consolare pentru jucătorul român care a pierdut şi acest ultim set cu 2-6.

Copil, accidentat

Jucătorul de tenis a declarat ieri, pentru Agerpres, că regretă enorm faptul că nu a putut ajuta echipa României în meciul de Cupa Davis, precizând că în partida de vineri a suferit o ruptură la muşchii abdominali de aproape doi centimetri.

„După ce am ieşit de pe teren am început să simt dureri. Am fost şi la spital de două ori, am făcut nişte teste şi mi-au spus medicii că ruptura e de aproape doi centimetri. Voi face şi un RMN la Bucureşti, sper să revin cât mai repede în circuit. Am înţeles că în zece zile voi putea relua antrenamentele, acum depinde cât de repede voi putea reintra. Regret enorm că nu pot ajuta România, am avut o experienţă unică vineri. Chiar îmi doream să joc, sunt foarte trist acum. Mai ales că voi fi nevoit să stau în tribună şi nu pot ajuta echipa nicicum. Eram bine pregătit, nu eram obosit, aş fi vrut să joc, dar acum nu pot să servesc, mă doare şi când mă ridic de pe scaun sau din pat“, a explicat Marius Copil. 

Un rezultat acceptabil

Jucătorul de tenis Florin Mergea a declarat ieri că este „un lucru mare“ faptul că echipa de Cupa Davis a României a împins deznodământul întâlnirii cu Spania în a treia zi a confruntării de la Cluj.

„Cred că noi, echipa României, am demonstrat că şi împotriva unui asemenea adversar, în faţa căruia nici nu trebuia să stăm în teren, putem face destule. Dacă ne uităm în clasament nici măcar nu putem să facem o comparaţie cu ei. Mă bucur că am împins această întâlnire cu Spania în a treia zi, iar asta este un lucru mare“, a declarat Florin Mergea.

El a explicat că nu a avut de ales şi a trebuit să joace la simplu împotriva lui Roberto Bautista Agut (nr. 15 ATP) după accidentarea lui Marius Copil.

Cele mai citite

Rețetă de Conopidă la Cuptor

Ingrediente o conopidă mare (aproximatic 2 kg) 400 g de smântână cu 12% grăsime 230 g cașcaval 2 ouă o bucată mică de unt necesară pentru a unge vasul pentru cuptor o...

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...

Rețetă de Conopidă la Cuptor

Ingrediente o conopidă mare (aproximatic 2 kg) 400 g de smântână cu 12% grăsime 230 g cașcaval 2 ouă o bucată mică de unt necesară pentru a unge vasul pentru cuptor o...
Ultima oră
Pe aceeași temă