17 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialEXCEPȚIONAL: CSM București, echipa momentului în handbalul feminin românesc

EXCEPȚIONAL: CSM București, echipa momentului în handbalul feminin românesc

Handbalistele de la CSM București au reușit un triplu scces la capătul unui sezon perfect. După ce au cucerit titlul în Liga Naţională şi Liga Campionilor, jucătoarele pregătite de Kim Rasmussen au intrat şi în posesia Cupei României. 

La ultimul meci cu tehnicianul Kim Rasmussen pe bancă, echipa din Capitală a câştigat Cupa României, după finala cu HCM Roman, scor 32-24.

Jucătoarele au început slab finala cu HCM Roman şi au fost conduse cu trei goluri, în două rânduri. Cristina Vărzaru a restabilit egalitatea, iar CSM Bucureşti a reuşit să intre în avantaj la pauză, 15 la 13.

Atmosfera la ultimul meci oficial al sezonului în handbalul feminin a fost departe de pretenţiile unei finale, chiar dacă raportul de forţe a fost disproporţionat.

Într-un cadru foarte liniştit, CSM Bucureşti şi-a îndeplinit şi ultimul obiectiv al sezonului, câştigarea Cupei României. HCM Roman i-a pus probleme doar în primele 30 de minute, când a condus şi cu 3 goluri diferenţă, scor 4-1. 

Campioana României a intrat mai greu în meciul cu echipa lui Florentin Pera, la fel ca şi în partida cu HCM Baia Mare în semifinale, mental fiind greu să se ridice la nivelul de acum două săptămâni, când a câştigat Liga Campionilor.

Valoarea celor două loturi a început însă să-şi spună cuvântul destul de repede, iar CSM a preluat conducerea în minutul 13 (scor 7-6). Portarul ucrainean Timoshenkova a avut câteva intervenţii, astfel că HCM Roman a reuşit să rămână aproape de adversar până la pauză, 15-13.

La reluare, moldovencele n-au reuşit să ţină pasul cu campioana Europei şi au marcat doar un gol în 13 minute. Suedeza Isabelle Gullden a inventat câteva reuşite de senzaţie, semnate de Vărzaru şi Rodrigues. Cea mai bună marcatoare a partidei a fost chiar fosta jucătoare a campioanei, ucraineanca Iryna Glibko, cu 11 reuşite.

Nu a fost suficient pentru ca HCM Roman să o oprească pe CSM Bucureşti din drumul spre trofeu. S-a terminat 32 la 24 pentru echipa antrenată de Kim Rasmussen, care încheie cu un nou trofeu cel mai bun sezon din istoria clubului.

Jocul s-a dezechilibrat imediat după pauză, când formaţia bucureşteană a marcat patru goluri consecutive (scor 19-13, min. 36). HCM Roman a avut prima reacţie cu gol în partea secundă în minutul 38, mult prea târziu pentru a mai emite pretenţii.

Finala Cupei României a curs până în minutul 60 într-o singură direcţie, echipa lui Kim Rsamussen câştigând la o diferenţă conformă cu realitatea, scor 32-24. Ambele echipe jubilează însă la final.

CSM Bucureşti a realizat o triplă istorică la sfârşitul acestui sezon, în timp ce HCM Roman a obţinut pentru al treilea an consecutiv dreptul de a evolua în cupele europene.

Pentru Kim Rasmussen şi jucătoarele Fisker, Pessoa şi Vetkova finala Cupei României a fost ultima în tabăra CSM Bucureşti. În ceea ce o priveşte pe Ana Paula Rodrigues, oficialii clubului încearcă să-i obţină "dezlegarea" de la Odense, clubul cu care a semnat în iarnă, pentru a rămâne în capitala României.

"Simt că suntem invincibile. Practic, sezonul ăsta am câştigat tot. Cred că, dacă ar mai fi fost ceva, nimic nu ne-ar fi doborât", a spus la final Iulia Curea. Pentru CSM Bucureşti este prima Cupă a României din palmares.

Cele mai citite

Cutremur produs în zona seismică Vrancea, în această dimineață

Un cutremur cu magnitudinea de 3,5 grade pe Richter s-a produs, vineri dimineaţa, la ora locală 2:05, în judeţul Buzău, zona seismică Vrancea, potrivit...

Cutremur produs în zona seismică Vrancea, în această dimineață

Un cutremur cu magnitudinea de 3,5 grade pe Richter s-a produs, vineri dimineaţa, la ora locală 2:05, în judeţul Buzău, zona seismică Vrancea, potrivit...

Tichetele casnice: cum le pot folosi firmele și persoanele fizice

Sistemul de plată prin tichete a activităților casnice e funcțional și tocmai a fost modificat de Guvern printr-o ordonanță de urgență, deși acesta ar...
Ultima oră
Pe aceeași temă