15 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialFamilia fostului handbalist Marian Cozma va fi despăgubită. Ce spune Petre Cozma

Familia fostului handbalist Marian Cozma va fi despăgubită. Ce spune Petre Cozma

Tatăul fostului handbalist Marian Cozma, declară că indiferent de suma pe care familia sa o va primi drept despăgubire pentru moartea fiului lor banii nu-l vor putea aduce înapoi. Un tribunal din Ungaria a decis ca familia Cozma să primească despăgubiri în valoare de 211 milioane de forinţi (671.000 de euro).

"Deocamdatã nu am nicio informaţie oficială legată de despăgubiri. E o fată la ambasada României din Budapesta şi mai ţin legătura cu ea şi ea urmează să traducă ce a scris avocatul. Noi avem ca reprezentant avocatul Federaţiei Ungariei de Fotbal, pe care l-am cunoscut la meciul Ungaria – România. E un om deosebit, a fost şi la mine acasă. Acum a trimis nişte documente la ambasadă şi urmează să ne comunice. Niciodată însă nu se va putea face dreptate. Nicio sumă din lume nu-mi poate aduce băiatul înapoi. Nu are cum. Nicio sumă nu poate compensa pierderea copilului meu", a declarat Petre Cozma, conform Mediafax.

O instanţă din Ungaria i-a obligat pe cei trei criminali ai lui Cozma la plata sumei totale de 211 milioane de forinţi, aproximativ 671.000 de euro, către familia fostului handbalist, drept despăgubiri. Conform presei maghiare, tatăl, mama, fratele şi logodnica fostului sportiv ar urma să primească fiecare câte 52.750.000 de forinţi.

Avocatul familiei Cozma, Laszlo Helmeczy, a declarat că rudele fostului handbalist ar fi obligate să meargă în Ungaria pentru a se stabili în urma unor controale dacă au fost afectaţi de moartea lui Marian Cozma. Juristul a invocat însă probleme de sănătate şi financiare ale clienţilor săi.

Petre Cozma a confirmat faptul că soţia sa se confruntă cu probleme de sănătate care nu îi permit călătoria în Ungaria. "Acum ei văd că ne pun să ne facem nişte analize, de parcă doctorii din România nu sunt buni. Ca să vadă dacă suntem bolnavi după eveniment. Asta cer avocaţii criminalilor. Dar nu ştiu dacă şi statul maghiar cere asta. Ei vor să-mi omoare şi nevasta sau ce? Aici, în România, nu sunt doctori? Noi am trimis de aici toate analizele, eu am diabet, nevastă-mea are probleme cu vederea, cu ochiul stâng. Eu nu pot merge mai mult de 200 de metri, am probleme şi cu plămânul drept. Am trimis toate analizele. Nevasta mea nu poate zbura cu avionul. Ce vor să facă? Nu mi-au luat băiatul? Trebuie să mai moară cineva din familie? Soţia mea nu poate zbura, e clar asta", a declarat Petre Cozma.

În 23 iunie 2011, Tribunalul din Veszprem a decis condamnarea la închisoare pe viaţă a lui Sandor Raffael şi a lui Gyozo Nemeth, ucigaşii handbalistului român Marian Cozma, înjunghiat mortal în februarie 2009, în timp ce un al treilea inculpat, Ivan Sztojka, a primit 20 de ani de închisoare. Ulterior, la 27 aprilie 2012, Curtea de Apel din Gyor a decis reducerea pedepselor lui Sandor Raffael şi Gyozo Nemeth, de la închisoare pe viaţă la închisoare pe 18 ani pentru fiecare, în timp ce Ivan Sztojka, a fost condamnat la opt ani de închisoare.

Handbalistul român al echipei MKB Veszprem, Marian Cozma, a fost înjunghiat mortal, în 8 februarie 2009, la clubul Patriota, din oraşul Veszprem, în altercaţie fiind implicaţi alţi doi coechipieri, Zarko Sesum şi Ivan Pesici, grav răniţi şi ei. Handbalistul român în varstă de 26 de ani a fost înjunghiat în inimă, fiind singurul dintre cei trei care şi-a pierdut viaţa.

Cele mai citite

Cine nu este eligibil pentru Start-up Nation

Ediția din anul 2024 a programului Start-up Nation aduce modificări semnificative față de edițiile anterioare, inclusiv în ceea ce privește potențialii beneficiari, anunță o...

FINS: numărul tinerilor participanți la IUF, interesați de finanțarea studiilor, a crescut anul acesta cu 30%

FINS a înregistrat anul acesta o creștere de 30% în rândul tinerilor interesați de finanțare pentru studiile în străinătate, în cadrul participării la IUF...

Viktor Orban anunță că 2024 va fi anul înlocuirii hegemoniei liberal-progresiste cu una suveranistă

În acest an ar putea lua sfârşit o perioadă ingrată a civilizaţiei occidentale, prin înlocuirea lumii construite pe baza hegemoniei liberal-progresiste cu una suveranistă,...
Ultima oră
Pe aceeași temă