13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialFamilia lui Pistorius, pregătită pentru un nou proces, după apelul Parchetului

Familia lui Pistorius, pregătită pentru un nou proces, după apelul Parchetului

Dosarul lui Pistorius ar putea fi redeschis, după ce Parchetul naţional sud-african (NPA) a decis să facă apel la sentința dată în acest caz. Familia fostului campion paralimpic a declarat că va trebui să accepte reluarea procesului.

"Am luat act de anunţul făcut de Parchet. Legea trebuie să-şi urmeze cursul", a declarat Arnold Pistorius, unchiul campionului paralimpic sud-african, conform Mediafax.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului naţional sud-african (NPA), Nathi Mncube, a anunţat, luni, pe Twitter, că instituţia pe care o reprezintă va face apel în cazul campionului paralimpic Oscar Pistorius, condamnat la cinci ani de închisoare pentru omor din culpă. "În cazul Oscar Pistorius, NPA va face apel atât în privinţa condamnării cât şi a pedepsei", a notat Nathi Mncube.

La 21 octombrie, Oscar Pistorius a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare, fiind găsit vinovat de omor din culpă în procesul în care era acuzat că a ucis-o pe prietena sa Reeva Steenkamp.

Judecătoarea Thokozile Masipa l-a mai condamnat pe Pistorius la trei ani de închisoare cu suspendare pentru folosire de arme de foc.

Oscar Pistorius, în vârstă de 27 de ani, a împuşcat-o mortal la 14 februarie 2013 pe Reeva Steenkamp, model sud-african cu care avea o relaţie de trei luni.

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă