14 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSpecialFed Cup. România a învins Spania, scor 3-2. Begu, eroină la Galați!...

Fed Cup. România a învins Spania, scor 3-2. Begu, eroină la Galați! Cine sunt viitoarele adversare

România a învins Spania, în Grupa a II-a Mondială a Fed Cup, cu scorul general de 3-2, după o zi de duminică dramatică. Româncele au întors rezultatul, după ibericele porneau ca favorite înaintea meciului de dublu.

Begu și Niculescu au învins echipa de dublu a Spaniei, formată din Muguruza și Garrigues, scor 5-7, 6-3, 6-2. Victoria decisivă a venit după ce România și Spania se aflau la egalitate, scor 2-2. Ziua de duminică a mai adus un eșec neașteptat al Simonei în fața Garbinei Muguruza, dar și o victorie a Irinei Begu în fața Silviei Espinosa.

Vezi mai jos rezultatele zilei de duminică

Meciurile din Play-off-ul Grupei Mondiale, care se va disputa în luna aprilie, vor fi trase la sorți marți.

Posibilele viitoare adversare ale României sunt: Canada, Italie, Polonia și Australia.

Vezi aici rezultatele de sâmbătă, din primele două meciuri ale confruntării

Live Score Begu/Niculescu – Muguruza/Medina: 5-7, 6-3, 6-2

18.55: VICTORIE, România!

18.40: Irina Begu, eroină la Galați! Românca evoluează fantastic, deși nu trebuie uitat că ea a mai avut un meci azi, contra Silviei Espinosa, pe care l-a câștigat. România conduce cu 3-1 în acest set decisiv.

18.25: Zece minute din nou și pentru acest game, primul din setul decisiv. Spania s-a impus la capătul unui schimb de mingi intens. Spre deliciul fanilor, la un moment dat un punct a fost disputat ca la ping-pong, între cele patru, la fileu.

Partida se va tranșa într-un ultim set decisiv.

18.14: Begu și Niculescu se impun în cel de-al doilea set, după ce au jucat fenomenal pe serviciul adversarelor.

17.48: Begu și Niculescu nu renunță la luptă și reușesc rebreak-ul.

17.35: Nu mai puțin de zece minute a durat primul game al setului ai doilea, însă româncele au reușit în cele din urmă să se impună.

A început setul al doilea.

17.24: România pierde primul set.

17.17: Begu și Niculescu a fost la un pas de a termina setul cu 6-4, însă ibericele au gestionat bine game-ul după ce s-a ajuns la Deuce (40-40).

17.02: Perechea Begu/Niculescu reușește să-și mențină avantajul, însă meciul este unul strâns, adversarele reușind să-și pună probleme serioase între ele atunci când servește una dintre echipe. Va fi un meci lung, în care probabil se va impune echipa care va rezista mai mult timp, având în vedere că ambele perechi au câte o jucătoare care dispută al doilea meci pe ziua de azi.

16.50: Româncele reușesc egalarea. Meciul este foarte dificil, numai game-ul anterior fiind disputat pe parcursul a zece minute încrâncenate.

16.35: Se ajunge rapid la 1-1, după ce fiecare echipă a câștigat pe propriul serviciu. Este important ca veriga slabă de pe teren să nu fie din tabăra României, deoarece în meciul de dublu cântărește enorm atunci când dintre cei patru de pe teren, unul dintre jucători este cu mult sub media partidei.

16.30: A început meciul decisiv, de la dublu. Irina-Camelia Begu servește prima. Atmosfera este superbă pe arena din Galați.

Meciul decisiv dintre România și Spania este pe cale să înceapă. Dintre cele patru care vor intra pe teren, Begu și Muguruza joacă a doua partidă pe ziua de azi. Garbine Muguruza ar putea fi mai obosită, deoarece a avut un meci dificil cu Simona Halep, față de Begu care a defilat în fața Silveiei Espinosa.

——-

Irina Begu menține România în joc, după ce a învins-o pe Silvia Soler-Espinosa, scor 6-2, 6-4. Scorul general este 2-2, iar meciul decisiv dintre România și Spania se va disputa la dublu.

Irina-Camelia Begu va face pereche cu Niculescu, la dublu, meciul urmând să înceapă în jurul orei 16.15.

Live Score Begu – Espinosa: 6-2, 6-4

"Avem mare nevoie de voi și vă rog să rămâneși aici pentru că va urma un meci foarte important. Va urma meciul la dublu, cu Monica Niculescu. Mă bucur că am câștigat. E atât de multă adrenalină aici…Vă mulțumesc înc o dată", a declarat Begu după partidă.

Victorie, Begu!

15:31. Begu a reușit să câștige două game-uri consecutiv și să revină în joc. Dacă va gestiona bine finalul setului, atunci Espinosa nu are cum să-i pună niciun fel de probleme.

15:21. Spanioloaica face break-ul și duce scorul la 4-2. Românca a avut o evoluție mai slabă în setul secund. Este important să schimbe strategia.

15:14. Irina își egalează adversara. Setul al doilea a devenit unul mult mai strâns. Cu toate că românca a început foarte bine, Espionsa i-a mai redus din elan. Totuși Begu pare să dețină controlul partidei.

15:00. Irina Begu face break-ul, în deschiderea setului al doilea, la fel ca și în prima rundă. Spanioloaica nu pare să aibă soluții împotriva Irinei. Conchita Martinez, căpitanul nejucător al Spaniei, o fostă mare jucătoare de tenis, se simte depășit de situație. Nu are ce indicații să-i mai transmite de pe margine Silviei Espinosa.

Irina a câștigat primul set la pas. România are șanse mari să rămână în joc, urmând ca duelul decisiv să se dea la dublu.

14:52. Begu este pur și simplu uluitoare, la Galați. A reușit o lovitură spectaculoasă, după ce a fost plimbată pe toată linia de fund a terenului. Deși Espinosa se afla la fileu în momentul primirii, mingea trimisă de Begu a fost mult prea bine plasată pentru a mai fi întoarsă.

14:45. Begu joacă spectaculos. Și-a consolidat break-ul făcut mai devreme, cu un serviciu perfect. Românca nu și-a pierdut concentrarea la un punct, la care a făcut trei let-uri la rând (mingea, servită, a ras fileu înainte de a cădea în terenul advers). Românca joacă foarte bine și pe serviciul adversarei. Se pare că, dacă la Halep publicul s-a dovedit a pune o presiunea prea mare pe ea, la Begu aceasta este avantajată de atmosfera călduroasă de la Galați.

14:34. Begu reușește să-și egaleze adversara cu un game alb. Este important că Begu arată un joc solid și un psihic puternic. Dacă nu va mai comite erori neforțate, Irina are toate șansele să se impună.

14:31. Espinosa a revenit și a întros scorul. Begu a început să aibă unele probleme, inclusiv la serviciu.

14:23. Begu a început foarte bine partida. A făcut break pe serviciul adversarei. Dacă va continua cu astfel de lovituri, nu va avea nicio problemă în a câștiga meciul. Espinosa este o jucătoare mult mai retrasă, față de Muguruza, astfel că în acest meci Begu ar trebui să fie jucătoarea care să atace mai mult și să domine.

A început meciul decisiv pentru România. Espinosa are primul serviciu.

Irina Begu joacă meciul decisiv, cu Espinosa. România trebuie să învingă pentru a rămâne în competiție.

Urmărește aici scorul, updatat după fiecare game.

Simona Halep a fost învinsă de Garbine Muguruza, care s-a impus cu scorul de 6-4, 6-3, într-un meci foarte dificil pentru româncă. Spania a preluat conducerea în confruntarea cu România.

Cel de-al patrulea meci, pe care România trebuie să-l câștige pentru a mai rămâne în joc, este cel dintre Irina Begu, 34 WTA și Silvia Soler-Espinosa, 67 WTA. Partida va începe în jurul orei 14.05.

În cazul în care Begu se va impune atunci se va mai juca și cel de-al cincilea game, la dublu.

Live Score Begu – Espinosa: 14.05

——-

Live Text Halep – Muguruza: 4-6, 3-6

Halep pierde meciul. Spania preia conducerea în confruntarea cu România.

3-6: Break, Halep.

3-5: Game, Muguruza.

3-4: Break, Muguruza. A fost cel mai lung game al meciului, jucându-se nu mai puțin de 13 minute. Simona nu a reușit să găsească puncte slabe ale adversarei. În plus Simona a comis și unele erori care au costat-o. În cele din urmă Halep a cedat nervos și a lovit cu racheta în pământ.

3-3: Break, Halep. Simona câștigă punctul, după ce a avut unele emoții. Era vital acest punct pentru a rămâne în joc românca. Muguruza a făcut o eroare uriașă, trimițând mingea în fileu dintr-o poziție perfectă – a fost punctul decisiv.

A trecut o oră din această partidă, iar până în acest moment Halep a reușit să lege câteva game-uri doar în partea a doua a primul set. Situația a devenit foarte dificilă pentru româncă.

2-3: Break, Muguruza.

2-2: Game, Muguruza. Simona nu a mai făcut decât un singur punct pe serviciul adversarei, de această dată.

2-1: Game, Halep. Românca are în continuare unele probleme la serviciu, mai mici decât în primul set, însă nici adversara sa nu mai este la același nivel ca în debutul partidei.

1-1: Game, Muguruza. Mari dificultăți pentru Garbine, la acest game, însă și-a regăsit lovitura la ultimele două puncte și a câștigat astfel pe propriul serviciu. Setul va continua foarte strâns până în momentul în care una dintre jucătoare nu se va desprinde la 2-3 game-uri.

1-0: Game, Halep. Simona a avut parte de ceva emoții și în acest game, însă a reușit să se impună prin două servicii foarte bune, printre care un as.

A început setul al doilea, cu Simona la serviciu.

4-6: Game, Muguruza. Spanioloaica reușește să-și regăsească forma în finalul ultimului game ale setului. Deși a fost aproape de a face break-ul, Halep nu a mai putut câștiga și cel de-al patrulea game consecutiv.

4-5: Game, Halep. Game foarte bun făcut de Simona, cu excepția a două mingi pe care nu trebuia să le piardă, una trimisă în fileu, iar alta în out. În schimb Simona a reușit și un as, iar Muguruza pare demoralizată în aceste momente.

3-5: Break, Halep. Revenire de senzație a româncei în acest game. Halep a făcut ceea ce știe mai bine, să-și țină adversara pe linia de fund a terenului și să o plimbe stânga dreapta.

2-5: Game, Halep. Românca își câștigă game-ul pe propriu serviciu. Garbine va servi acum pentru câștigarea setului.

1-5: Game, Muguruza. Simona încă nu reușește să-i găsească punctele slabe adversarei sale. Garbine joacă poate cel mai bun tenis al său, în timp ce românca are probleme chiar și la serviciu.

1-4: Break, Muguruza. Spanioloaica are un joc la cote maxime, în timp ce românca este cu mult sub potențialul său. Meciul începe să arate tot mai mult cu cel din sferturile Australian Open, în care Makarova făcea scor cu Halep.

1-3: Game, Muguruza.

1-2: Game, Halep. Simona a câștigat primul său game, însă cu ceva dificultăți. Este clar că se anunță un meci greu.

0-2: Game, Muguruza. Început dificil de meci pentru Simona. Spanioloaica are un joc foarte bun și a reușit să o surprindă pe româncă până acum. Este important ca Simona să ajungă la potențial maxim.

0-1: Break, Muguruza. Halep încă nu și-a intrat în joc, ea cedând primul game fără câștigat vreun punct. Așadar break alb reușit de Muguruza, început de meci cum nu se putea mai bun pentru spanioloaică.

Simona are primul serviciu.

Halep, 3 WTA și Muguruza, 24 WTA, au intrat pe arenă, iar acum își fac încălzirea. Partida este pe cale să înceapă.

—–

Simona Halep deschide ziua decisivă a întâlnirii dintre România și Spania, din cadrul Grupei Mondiale a II-a a Fed Cup. Numărul trei mondial o întâlnește, duminică, în primul meci al zilei, pe Garbine Muguruza, numărul unu din echipa iberică.

Simona Halep, 3 WTA, joacă, în cel de-al treilea meci al duelului România – Spania, împotriva Garbinei Muguruza, 24 WTA. Cele două s-au mai întâlnit o singură dată, când a câștigat iberica. Ambele sunt tinere jucătoare, reprezentante de seamă ale noului val din WTA.

Meciul va fi urmat de partida de simplu a Irine Begu, 34 WTA, împotriva spanioloaicei Silvia Soler-Espinosa, 67 WTA.

După prima zi de concurs, scorul este egal, 1-1, între cele două țări.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă