13.9 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialFederaţia Internaţională de Judo acordă unda verde sportivilor ruşi pentru JO de...

Federaţia Internaţională de Judo acordă unda verde sportivilor ruşi pentru JO de vara de la Rio

Federaţia Internaţională de Judo (IJF), al cărei preşedinte de onoare este Vladimir Putin, va permite sportivilor ruşi să participe la Jocurile Olimpice de la Rio, a declarat, marţi, pentru Reuters, preşedintele IJF, Marius Vizer.

Comitetul Internaţional Olimpic a renunţat, duminică, la excluderea Comitetului Olimpic Rus de la JO din această vară şi a cerut federaţiilor internaţionale să decidă dacă va permite participarea sportivilor ruşi la Rio, impunând, însă, criterii stricte.

La fel ca Federaţia Internaţională de Tenis, şi cea de judo le permite sportivilor ruşi să fie prezenţi în Brazilia. Preşedintele rus Vladimir Putin este pasionat de judo şi apare des la televizor practicând acest sport. Pe lângă faptul că Putin este preşedinte de onoare al IJF, unul dintre cei mai buni prieteni ai săi este membru al comitetului executiv al organizaţiei.

Marius Vizer susţine că aceşti factori nu au jucat niciun rol în deciziile luate de IJF. Contactat de Reuters în legătură cu cei 11 judoka ruşi (şapte sportivi şi patru sportive) calificaţi la Olimpiadă, Vizer a afirmat: "Vor merge la Rio. Toţi aceşti sportivi au fost testaţi din septembrie anul trecut până la sfârşitul lui mai, în multe ocazii, la mai multe competiţii internaţionale, nu în Rusia, ci în străinătate".

El a adăugat că niciun judoka rus nu a fost depistat pozitiv şi nu au fost dictate sancţiuni. Tot marţi, AFP a comentat reacţiile diferitelor federaţii internaţionale după decizia de duminică a CIO.

"Locul unu la capitolul rea-voinţă revine incontestabil conducătorului judo-ului mondial, Marius Vizer, apropiat al lui Vladimir Putin. La câteva ore după declaraţia de duminică a CIO, federaţia sa s-a văzut datoare să emită un comunicat explicând că toţi potenţialii participanţi la Jocuri au fost testaţi suficient de des în afara competiţiei şi că în acest stadiu cei 11 ruşi calificaţi pot concura la Rio. Opt judoka apar totuşi în raportul McLaren", scrie AFP conform AGERPRES.

Cele mai citite

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...

Forțele ruse ar putea ataca infrastructura de transport a Ucrainei

Forțele ruse își pot schimba atenția în săptămânile următoare către infrastructura de transport a Ucrainei, a scris Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) în raportul...

Vizită importantă la București. Comisarul european pentru parteneriate internaționale vine în România

Vizita comisarului european pentru parteneriate internaționale, Jutta Urpilainen, la București în perioada 24-25 aprilie, marchează un moment important în dialogul dintre Uniunea Europeană și...
Ultima oră
Pe aceeași temă