8.9 C
București
duminică, 21 aprilie 2024
AcasăSpecialFederaţia Română de Kaiac-Canoe, SUSPENDATĂ din competiții, pentru dopaj

Federaţia Română de Kaiac-Canoe, SUSPENDATĂ din competiții, pentru dopaj

Federaţia Română de Kaiac-Canoe (FRKC) a fost suspendată de Federaţia Internaţională pe o perioadă de un an din competiţii, din cauza cazurilor de dopaj, informează Agerpres.

Din acest motiv, va rata astfel participarea la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, organizate în perioada 5-21 august.

„Federaţia mondială (ICF) a suspendat echipele (de seniori, n. red.) României şi Belarus cu efect imediat, după probele adiţionale prezentate la şedinţa Comitetului său Executiv din 13 iulie, la Cracovia. Probele prezentate au făcut dovada unui dopaj sistematic în echipa României, 11 sportivi furnizând probe pozitive în urma unui test în afara competiţiei în aprilie 2016”, se arată pe site-ul forului mondial. 

Majoritatea cazurilor sunt legate de folosirea substanţei meldonium, după ce aceasta fost pusă pe lista interzisă de către Agenţia Mondială Antidoping (AMA-WADA), pe 31 decembrie 2015. 

„Ca parte a federaţiei naţionale, echipa de canoe sprint seniori a României şi anturajul său vor avea o suspendare de un an din competiţiile internaţionale, inclusiv Jocurile Olimpice. De asemenea, persoanele în cauză pot face obiectul unor amenzi pentru acţiunile lor sau al unor amenzi dure dacă vor fi descoperite noi dovezi”, se mai anunţă în comunicat, care precizează că Agenţia Naţională Anti-Doping (ANAD) va decide soarta fiecărui sportiv separat. 

România avea două echipaje calificate la JO 2016 după descoperirea cazurilor de dopaj, Valentin Cameneschi, Aurelian Mădălin Ciocan, Cosmin Lulciuc, Răzvan Oltean (K4 – 1.000 m), Iuliana Andreea Ţăran, Irina Lauric (K2 – 500 m). Leonid Carp şi Andrei Ştefan Strat, calificaţi la C1 – 1.000 metri (Leonid Carp) şi C2 – 1.000 metri, au fost exoneraţi de către ANAD deoarece aveau concentraţii mici la meldonium şi se încadrau în marja acceptată de WADA. 

Cele mai citite

FCSB e foarte aproape de titlu în SuperLigă după 2-2 cu Rapid București

FCSB a terminat la egalitate cu Rapid București, scor 2-2 într-o partidă spectaculoasă pe Arena Națională, gazdele bifând încă un pas către un titlu...

Adrian Cioroianu la „ Tinerii și Monarhia”: Românii nu sunt ușor de condus

Invitații celei de a treia conferințe din seria „Tinerii și monarhia” de la Ploiești au fost Adrian Cioroianu, istoric, prof. univ. dr. la...

Erdogan cere unitate palestinienilor după o întâlnire cu Ismail Haniyeh, liderul Hamas

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan le-a cerut sâmbătă palestinienilor „să se unească”, după o întâlnire la Istanbul cu liderul Hamas, Ismail Haniyeh, potrivit AFP...
Ultima oră
Pe aceeași temă