6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialFetele au fost vedetele Cupei WePlay Tecnifibre la squash

Fetele au fost vedetele Cupei WePlay Tecnifibre la squash

Fetele au fost vedetele celei de-a doua ediţii a Cupei WePlay Tecnifibre desfăşurată, la sfârşitul săptămânii trecute, la Braşov. Din 102 participanţi înscrişi, 21 au fost fete.

Carmen Blănaru a terminat pe doi turneul, ea a ales să joace squash după ce, înainte, a jucat badminton timp de 20 de ani. Este dublă campioană balcanică şi naţională la badminton, are un argint europen cu echipa, locul 1 la simplu şi 2 la dublu în Franţa, dar şi un loc 2 la Internaţionalele României.  

“Concursul de la Braşov a fost un eveniment important, au fost prezenţi cei mai buni jucători de squash din ţară. Calificarea mea în finală a fost o motivaţie în plus pentru a persevera şi mai mult în acest sport.”

Clasamentul final al turneului de la Braşov

La Senioare: 1. Andra Petrica (Marriott), 2. Carmen Blanaru (SquashMania), 3. Orsolya Balla (ACS Squash Covasna), 4. Alina Ionut (WePlay).

Faţă de ediţia precedentă, Alina a coborat două poziţii iar Orsy a avut o evoluţie constantă. Carmen, la a doua competiţie oficială de squash, intră pe 2 iar Andra, este obişnuita primului loc al clasamentului.

 Divizia A, masculin:  1. Rostislav Matocha (PRO-6), 2. Teo Ristea (Marriott), 3. Razvan Turlea (West Side), 4. Ollie Olabinri (Le Club).
Rosta nu putea să rateze prima poziţie, Teo este surpriza plăcută a acestui turneu, după antrenamentele în forţă pe care le-a făcut îin ultima perioadă. Răzvan, de la West Side Constanţa, ocupă al treilea loc şi Ollie, puţin obosit, de data asta “confiscă” doar poziţia a patra a topului.

“Un eveniment grozav, nu doar pentru squash ci si pentru comunitatea de squash in extindere. Mai sunt aspecte de imbunatatit, dar exista un potential fantastic sa devina un magnet pentru cei mai buni jucatori de squash. Squash-ul romanesc devine mai bun cu fiecare eveniment, sprijinul continuu al Federatiei Romane de Squash ajuta la acest succes!”, a spus Ollie Olabinri.

Divizia B, masculin: 1. Andrei Samfescu (Helios Timişoara), 2. Mircea Dragoş (Timişoara), 3. Răzvan Barlutiu (Squash Club Cluj), 4. Valentin Radu(West Side)

În finala timişoreană,  Andrei şi Mircea au fost foarte motivaţi. Razvan Barlutiu, din Cluj, se poziţionează pe 3, în timp ce Valentin Radu dupa un meci dificil cu Răzvan, ocupă locul patru. Clujul începe să dezvolte din ce în ce mai bine squash-ul şi să aibă jucători în partea superioară a clasamentului. Andrei Samfescu, antrenor de tenis la Helios Sport Club spune că pentru el, locul întâi este “ o nouă treaptă către marea performanţă”.

Divizia C: 1. Adrian Simtea(Squash Power Braşov), 2. Liviu Glita(WePlay Braşov), 3. Paul Stănescu(WePlay), 4. Lucian Prodan(Squash Club Timişoara)

Brasov-ul a “răpit” primele 3 locuri prin Adrian, Liviu şi Paul. Lucian, doar locul 4, după ce, cu o lună în urmă la Cupa Wilson Aerosquash Băneasa, ridică deasupra capului cupa diviziei C.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă