13.2 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăSpecialFIBA a anunţat echipele participante la CE 2015 din România şi Ungaria

FIBA a anunţat echipele participante la CE 2015 din România şi Ungaria

Federaţia Europeană de Baschet, FIBA, a anunţat numele celor 20 de echipe naţionale participante la  Campionatul European din 2015.

Potrivit anunţului FIBA Europe, formaţiilor României şi Ungariei, care sunt calificate direct la turneul final în calitate de naţiuni gazdă, li s-au alăturat 11 echipe care au disputat ultimele meciuri în această săptămână în cadrul grupelor din turul doi preliminar.

Astfel, în urma rezultatelor, s-au calificat Croaţia, Letonia, Lituania, Muntenegru, Rusia şi Slovacia, câştigătoarele grupelor din turul doi, plus Polonia, Suedia, Ucraina, Marea Britanie şi Italia, cu cea mai bună linie de clasament pe locul secund în grupe.

La turneul final mai sunt calificate participantele din Europa la Campionatul Mondial din acest an, Spania, Franţa, Turcia, Serbia, Belarus şi Cehia, dar şi Grecia, care a obţinut calificarea în 2013, câştigând turul I preliminar al CE din 2015, potrivit Mediafax.

Cele 20 de echipe vor participa la turneul final al Campionatului European din 2015, care va avea loc între 11 şi 28 iunie, în oraşe din România şi Ungaria.

Cele mai citite

Rusia avertizează Franța că-i va ataca eventualele trupe trimise în Ucraina

Rusia a avertizat miercuri Franţa că, dacă preşedintele Emmanuel Macron va trimite trupe în Ucraina, atunci acestea vor fi văzute ca ţinte legitime de...

George Simion: „Noi nu vrem să fim încă un parazit pe spatele statului român”

Preşedintele AUR, George Simion, a afirmat joi că Alianţa pentru Unirea Românilor nu vrea să fie „încă un parazit pe spatele statului român”, susținând...

Guvernul discută Programul Național de Reformă pe anul 2024

Guvernul Ciolacu are pe ordinea de zi a ședinței din 9 mai 2024 un Memorandum pentru "Aprobarea Programului Național de Reformă 2024", elaborat conform...
Ultima oră
Pe aceeași temă