12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialFinala BRD Năstase Ţiriac Trophy: Fernando Verdasco - Lucas Pouille

Finala BRD Năstase Ţiriac Trophy: Fernando Verdasco – Lucas Pouille

Tenismanul spaniol Fernando Verdasco îl va întâlni pe francezul Lucas Pouille în finala turneului BRD Năstase Ţiriac Trophy, dotat cu premii totale de 463.520 euro, după ce l-a învins, sâmbătă, la Arenele BNR din Bucureşti, pe compatriotul său Guillermo Garcia-Lopez, cu 6-3, 3-6, 6-2, în a doua semifinală, informează Agerpres. 

Verdasco (32 ani, 86 ATP) a dominat confruntarea cu deţinătorul trofeului, de care a dispus într-o oră şi 56 minute. Verdasco ar fi putut încheia şi mai rapid conturile, dar a comis o serie de erori neforţate, în special în setul al doilea. În primul set, jocul a curs într-o singură direcţie, iar Garcia-Lopez (37 ani, 32 ATP) nu a avut nicio minge de break, Verdasco impunându-se cu 6-3. 

Fernando Verdasco a reuşit break-ul şi în setul secund, la 2-2, dar apoi a cedat complet şi Garcia-Lopez a câştigat următoarele patru ghemuri şi şi-a adjudecat setul cu 6-3. 

În decisiv, Verdasco şi-a mai revenit şi după ce a luat cu emoţii un prim ghem pe serviciul său s-a desprins la 4-1, reuşind să lege trei ghemuri la rând. Verdasco a avut apoi 5-2 şi a încheiat setul cu 6-2, pe serviciul adversarului. 

Verdasco are acum 7-2 la meciurile directe cu Garcia-Lopez, care se impusese în precedenta confruntare, anul trecut, la Valencia. Până la acel meci, Verdasco reuşise o serie de cinci victorii în faţa lui Guillermo. 

Lucas Pouille l-a învins în prima semifinală pe argentinianul Federico Delbonis, al treilea favorit, cu 7-6 (4), 6-3. 

Pouille (22 ani), numărul 72 ATP, va juca prima sa finală în circuitul ATP după succesul în faţa unui adversar de 25 de ani, aflat pe locul 40 în ierarhia mondială. 

Pouille şi Verdasco şi-au asigurat cecuri de 43.430 euro şi 150 de puncte ATP fiecare, în timp ce învinşii s-au ales cu 23.525 euro şi 90 puncte ATP.

 

Cele mai citite

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a avut o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut miercuri o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin, anunțul fiind făcut imediat după ce președintele...

Marcel Ciolacu vrea să găsească o soluție cu ministrul Finanțelor pentru plata pensiilor înainte de Paști

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că, lunea viitoare, va avea o întâlnire cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, şi cu alţi miniştri pentru a discuta...

Cum se va desfășura prima competiție de frumusețe pentru AI din lume

Cu un singur click, lumea reală și cea virtuală se întâlnesc într-o competiție revoluționară de frumusețe. Primul concurs de frumusețe artificială din lume și-a...
Ultima oră
Pe aceeași temă