19.8 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialStan Wawrinka, campion la Roland Garros, după un meci fantastic împotriva lui...

Stan Wawrinka, campion la Roland Garros, după un meci fantastic împotriva lui Djokovic

UPDATE: Elvețianul Stan Wawrinka, favoritul numărul 8, a câștigat turneul Roland Garros, pentru prima dată în cariera sa, după ce l-a învins în finală pe liderul mondial Novak Djokovic, scor 4-6, 6-4, 6-3, 6-4.

Cei doi finaliști din acest an nu câștigaseră niciodată turneul de la Paris. Novak Djokovic, câștigător al 8 turnee de grand slam, a ratat din nou trofeul parizian, singurul trofeu major care îi lipsește din palmares.

Finala de la Paris a durat trei ore și 12 minute, timp în care meciul a trecut printr-o răsturnare de situație. Elvețianul a întors scorul încă din setul al doilea, după ce liderul ATP a câștigat prima rundă, având controlul asupra jocului. Wawrinka a avut un serviciu la cel mai înalt nivel, ceea ce îl aseamănă cu Roger Federer, conaționalul său.

Wawrinka a controzis lumea tenisului, după ce a fost dat drept victimă sigură a lui Djokovic, un lider mondial însetat de victorie la Paris. Cu toate acestea, “Stan, The Man”, după cum este poreclit, a reușit să ia meciul în mâini în fața unui adversar care și-a ieșit din formă pe parcursul jocului.

Pentru Wawrinka este cea mai importantă victorie a carierei sale. El este al șaselea sportiv din istorie care câștigă Roland Garros, atât la juniori (2003), cât și la seniori. Singurul său grand slam de până acum, de la seniori, era Australian Open 2014.

Pentru Djokovic aceasta a fost doar a treia înfrângere din acest an, în contextul în care a strâns nu mai puțin de 41 de victorii, respectiv 5 titluri în 8 turnee jucate.

—–

Turneul Roland Garros se încheie, duminică, o dată cu finala masculină dintre liderul mondial Novak Djokovic și Stan Wawrinka, 9 ATP. Cei doi vor disputa cel de-al 21-lea meci direct.

Finala Roland Garros va începe cel devreme la ora 16.00 și va avea loc pe arena centrală de la Roland Garros, acolo sunt așteptate peste 15.000 persoane. Meciul anterior de pe acest teren va fi finala de dublu feminin, care va începe la ora 13.00 și în care va evolua și Lucie Safarova, care a pierdut titlul la simplu în finala cu Serena Williams.

Citește și Serena Williams, campioană la Roland Garros 2015. Liderul WTA atinge o nouă bornă!

Pentru Djokovic finala de la Paris are o miză uriașă, el putând să-și treacă în palmares primul titlu la Roland Garros, după ce s-a mai impus în 8 grand slam-uri dar niciodată în Franța. De cealaltă parte, Wawrinka are un singur grand slam câștigat, Australian Open 2014.

Duelul dintre Djokovic, 28 ani, și Wawrinka, 30 ani, se dorește a fi o continuare a celebrelor confruntări dintre sportivul sârb și fostul lider mondial Roger Federer. Wawrinka nu posedă același talent și mai ales aceeași dezinvoltură ca a conaționalului său, însă are un serviciu apropiat de al lui Federer. Wawrinka este însă dominat radical de Djokovic în duelurile disputate până acum, liderul mondial conducând cu scorul de 17-3.

Cei doi s-au întâlnit ultima dată în semifinalele Australian Open 2015, acolo unde elvețianul l-a testat serios pe Djokovic. Sârbul s-a impus în cinci seturi, scor 7-6(7/1), 3-6, 6-4, 4-6, 6-0. 

Djokovic a fost ca un adevărat tăvălug în prima parte a lui 2015, ajugând la un record al victoriilor de 41-2, față de 28-8, în dreptul lui Wawrinka. Sârbul a cucerit deja 5 titluri importante din 7 turnee jucate, în acest an, în timp ce elvețianul are 2 trofee.

Wawrinka trece printr-o formă foarte bună, iar un nou meci strâns nu este exclus în finala Roland Garros. După ce a trecut de Nadal la pas, Djokovic a avut un meci teribil de greu cu Andy Murray, pe care l-a învns în 5 seturi. Rămâne de văzut dacă Wawrinka va reuși să îi contrazică pe cei care spuneau că adevăratul campion a fost deja decis în meciul Djokovic – Murray, cei mai buni jucători ai sezonului de zgură din acest an.

În cazul în care Wawrinka ar câștiga ar fi unul dintre puținii foști campioni la juniori la Paris, care și-au atribuit titlul și la seniori. Doar 5 sportivi au reușit lucrul din cei peste 60 de campioni la juniori. 

 

 

 

 

 

Cele mai citite

Pastorala de Paște a patriarhului Daniel

În lucrarea Domnului Nostru Iisus Hristos, vindecarea de o boală trecătoare nu este totul şi nu este ultimul scop al venirii Lui în lume,...

Rusia – Ucraina, ziua 780: Moscova susține că armata Kievului a atacat Crimeea cu rachete cu rază lungă de acțiune

Sistemele de apărare antiaeriană ruse au distrus patru rachete ATACMS cu rază lungă de acţiune, furnizate de SUA Kievului şi care au fost lansate...

Sfânta Lumină, adusă de la Ierusalim pe Otopeni. Cum va fi împărțită

Sfânta Lumină va fi adusă de la Ierusalim în această seara de Superiorul Aşezămintelor Patriarhiei Române la Locurile Sfinte, părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, şi va fi...
Ultima oră
Pe aceeași temă