15.7 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialFissette va antrena un fost lider WTA. "Bun venit în echipă, Wim"

Fissette va antrena un fost lider WTA. “Bun venit în echipă, Wim”

Belgianul Wim Fissette, care a antrenat-o pe Simona Halep, va face parte, în 2015, din echipa jucătoarei de tenis din Belarus Victoria Azarenka, locul 50 WTA și fost lider mondial.

Azarenka a renunţat recent la antrenorul francez Sam Sumyk, iar luni a fost fotografiată, pregătindu-se sub supravegheare lui Fissette la Doha, conform Mediafax.

"Bun venit în echipă, Wim", a confirmat Azarenka, marţi, pe contul ei de Twitter.

Confruntată cu mai multe accidentări, jucătoarea din Belarus, în vârstă de 25 de ani, încearcă să revină în fruntea ierarhiei WTA, ea fiind o vreme îndelungată numărul 1 mondial. În palmaresul ei figurează două titluri de Grand Slam, la Australian Open, şi două finale la US Open.

Fost antrenor al jucătoarelor Kim Clijsters şi Sabine Lisicki, Wim Fissette fusese angajat la începutul lunii decembrie 2014 de Madison Keys, 19 ani, pentru turneele din Europa şi urma să colaboreze în pregătirea sportivei cu fosta ocupantă a locului 1 WTA Lindsay Davenport. Însă jucătoarea americană a renunţat la antrenorul belgian după câteva zile, fără a dezvălui motivele acestei decizii.

Apoi a fost vehiculată o colaborare între Fissette şi o altă jucătoare americană Taylor Townsend, 18 ani, dar informaţia nu a fost confirmată până la urmă.

Simona Halep a renunţat la Wim Fissette după Turneul Campioanelor de la Singapore, unde românca s-a calificat în finală. Victor Ioniţă este noul antrenor al Simonei Halep, în sezonul 2015.

Sam Sumyk lucrează acum cu jucătoarea canadiană Eugenie Bouchard, locul 7 WTA.

Cele mai citite

Floriile 2024, duminica dinainte de Paște. De ce se sfințesc ramurile de salcie

Floriile, duminica dinaintea Paștelui, reprezintă un moment de profundă semnificație în calendarul creștin. În această zi, creștinii marchează Intrarea Mântuitorului în Ierusalim, un eveniment...

Ungaria a rămas în urma României la PIB-ul pe cap de locuitor

"România a întrecut Ungaria la PIB-ul pe cap de locuitor, iar românii sunt cu mult înaintea maghiarilor la consum", scrie, într-o analiză pentru Portfolio.hu,...

Un tânăr în vârstă de 27 de ani a folosit bancnote false de 200 de euro în săli de jocuri electronice 

După ce un tânăr în vârstă de 27 de ani ar fi folosit bani falși (n.r. bancnote de 200 euro) pentru a se juca...
Ultima oră
Pe aceeași temă